Lezing ‘licht en ogen’ bij Volkssterrenwacht Orion

Uitgaan
Volkssterrenwacht Orion organiseert woensdag 10 april een lezing over licht en ogen.
Volkssterrenwacht Orion organiseert woensdag 10 april een lezing over licht en ogen. (Foto: archief)

BOVENKARSPEL - De lezing ‘licht en ogen’ wordt woensdag 10 april georganiseerd bij Volkssterrenwacht Orion in Bovenkarspel. Deze lezing wordt gegeven door Paul Dolk.

Gedurende de evolutie van het leven op onze planeet is er altijd een spel van licht en donker geweest en in vele kleuren. Op een gegeven moment, toen er alleen nog ééncellig leven bestond, hebben sommige van die ééncelligen zeer primitieve manieren ontwikkeld om iets van dat lichtspel waar te nemen. Dit zal hun overlevingskansen hebben vergroot. Uiteindelijk heeft dit geleid tot het ontstaan van de gespecialiseerde ogen, die wij tegenwoordig tegenkomen bij het complexe leven, dat wij nu kennen en waartoe wijzelf behoren.

De wereld waarnemen

In deze lezing volgen wij de boom van het leven en vragen wij ons af waar en wanneer zicht als zintuig kan zijn ontstaan; we kijken in detail naar de verschillende soorten ogen, die nu bekend zijn. Onze eigen ogen komen natuurlijk ook aan bod en zien wij hoe wij de wereld om ons heen waarnemen. Ook is er uitleg wat er nodig is om de nachtelijke hemel goed te kunnen bekijken.

Informatie

De locatie van deze lezing is de expositieruimte van Volkssterrenwacht Orion op de eerste verdieping van het Streekbos Paviljoen (gelegen aan de rand van het natuurgebied Het Streekbos) aan de Veilingweg 21B in Bovenkarspel. De aanvang is om 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur). Toegangsprijs is 3,- euro voor leden en 6,- euro voor niet leden. Aanmelden via: pr@volkssterrenwachtorion.nl. Na de aanmelding krijgt u een bevestiging hiervan.

.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda