Herken digitale criminaliteit in Uitgeest

Algemeen
Herken digitale criminaliteit.
Herken digitale criminaliteit. ((Foto: aangeleverd))

REGIO/UITGEEST - Je hoort er bijna dagelijks over. Mensen die valse mails of WhatsApps ontvangen of die op andere manieren te maken krijgen met of slachtoffer zijn van digitale criminaliteit.

Maria Genova neemt inwoners uit Uitgeest, Castricum, Heemskerk en Beverwijk donderdag 10 december mee in de wereld van de cybercriminelen. Een praktische presentatie met veel tips. Hoe onthoud je 100 verschillende wachtwoorden? Hoe herken je valse WhatsApp-berichten? En wat is de makkelijkste manier om computer en mobiel tegen hackers te beveiligen?

Wat doen mensen fout waardoor ze zo’n makkelijk slachtoffer zijn? Genova: “Ik geef voorbeelden van herkenbare situaties. De presentatie kan confronterend zijn, maar aan het einde van de avond ben je online veel veiliger dan voorheen. De meest gehoorde reactie na afloop is: dit is een eyeopener.”

aria Genova is schrijver van de bestseller Komt een vrouw bij de h@cker en van het prijswinnende kinderboek What the h@ck!. Ze wordt vaak gevraagd voor lezingen op het gebied van privacy, identiteitsfraude en computerbeveiliging. Tijdens deze interactieve presentatie kunnen de deelnemers haar direct vragen stellen over het verbeteren van hun eigen online veiligheid.

Ga naar in de agenda op de website van Bibliotheek IJmond Noord (www.bibliotheekijmondnoord.nl) naar de betreffende datum en koop een toegangskaart en volg de lezing thuis op de eigen computer of tablet.

Maria Genova geeft tips over beveiliging.