Nog 'ouderwets' langs de deur voor de Grote Clubactie.
Nog 'ouderwets' langs de deur voor de Grote Clubactie. ((Foto: aangeleverd))

Dank Uitgeesters: clubs krijgen geld

Algemeen

UITGEEST - De Grote Clubactie breekt dit jaar alle records met een opbrengst van dik 9,5 miljoen euro. Ruim één miljoen euro meer dan vorig jaar. Terwijl het verenigingsleven in Nederland stilviel door de coronacrisis zetten ruim 300.000 leden van zo’n 5.300 verenigingen zich juist extra hard in om extra inkomsten te genereren voor hun club.

Er werden meer dan drie miljoen loten verkocht. In Uitgeest verkochten leden van Jeugdvereniging Don Bosco, Uitgeester Harmonie, Stal de Meijerij, Mixed Hockey Club Uitgeest, Gymnastiekvereniging Unitas, FC Uitgeest, Korfbalvereniging Stormvogels en cgk Songs for You loten. Zijn spinnen dus garen bij deze recordopbrengst.

Clubleden gingen dit jaar nog steeds ‘ouderwets’ langs de deuren, waarbij voldoende afstand werd bewaard. Daarnaast werden vanwege de coronacrisis krachtige nieuwe online middelen ingezet. Zo kon de verkoop volledig coronaproef doorgaan. Met succes. In totaal werden 3.173.719 loten verkocht, waarvan maar liefst 1,2 miljoen loten online.

Digitaal enorm creatief

QR-codes, e-mail, social media en WhatsApp werden ingezet om loten te verkopen. Duizenden video’s werden online gedeeld om familie en vrienden aan te zetten tot het kopen van een lot of anderen te enthousiasmeren. Voor het eerst gebeurde dit ook via TikTok. Kinderen deelden talloze filmpjes met de hashtag #groteclubactie

Extra grote prijzenpot

Niet alleen voor de deelnemende clubs, ook voor alle mensen die een lot hebben gekocht, is het een bijzonder jaar. Er zijn dit jaar namelijk veel meer prijzen te winnen en de prijzenpot is aanzienlijk verhoogd. De winkans is dit jaar zelfs 1 op 10. De trekking was woensdag 9 december onder toezicht van de notaris en sinds afgelopen donderdag kunnen kopers hun lot checken op de website www.clubactie.nl

Al vanaf 1972 spant de Nationale Stichting Grote Clubactie zich in voor het verenigingsleven. Van elk verkocht lot van € 3,- gaat 80%, dit is € 2,40 direct naar de clubkas. Met het overige bedrag organiseert de Grote Clubactie de loterij.

De Nationale Stichting Grote Clubactie is dé grootste fondsenwervende actie voor amateur sport-, cultuur- en hobbyverenigingen in Nederland. Directeur Frank Molkenboer: “Vitale verenigingen zijn de basis voor een gezonde samenleving. Wat me elk jaar opnieuw raakt, is niet zozeer het aantal verkochte loten, maar het feit dat zoveel mensen zich inzetten voor hún vereniging. Nergens ter wereld is het verenigingsleven zo georganiseerd als in Nederland. Verenigingen hebben een belangrijke rol en een meerwaarde in onze maatschappij. De kinderen die loten verkopen, zijn de commissieleden en verenigingsondersteuners van de toekomst. Wij maken hen ervan bewust dat je er sámen de schouders onder moet zetten om te behouden wat in al die jaren is opgebouwd.”

Digitaal enorm creatief.
Afbeelding
Het strand op, de duinen in Algemeen 24 nov, 15:06
Afbeelding
WK: zó stimuleerde Qatar de nationale voetbalgekte Oranje 24 nov, 15:00
Afbeelding
Goed voor Uitgeesters: in 2023 net zo veel bussen als in 2022 Algemeen 24 nov, 14:59
Afbeelding
WK 2022: de best betaalde voetballers Oranje 24 nov, 13:30
Afbeelding
De treinen rijden weer door ‘Alzheimer’ kerstdorp Uitgeest Algemeen 23 nov, 12:51
Afbeelding
WIN! Vul de Sint-puzzel in en maak kans op mooie prijzen Winactie 23 nov, 08:00
Afbeelding
WK-shirt Rode Duivels te controversieel voor Qatar Oranje 23 nov, 08:00
Afbeelding
Alle ogen gericht op de goudhaantjes tijdens WK Qatar Oranje 22 nov, 16:42
Afbeelding
Vogels in de winter: zo kun jij helpen! (3 tips) Algemeen 21 nov, 16:02
Afbeelding
Oranje en het WK: zo deed Nederland het de afgelopen jaren op het WK VIDEO 20 nov, 12:41
Afbeelding
Wat is Kerst? Waarom vieren we het op 25 en 26 december? Zo zit het Algemeen 20 nov, 07:45
Afbeelding
Sint en pieten op bezoek bij FC Uitgeest Algemeen 18 nov, 15:29
Afbeelding
Zonnepanelen en windmolens langs A9 Uitgeest Algemeen 18 nov, 15:25
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Uitgeest

Op Rodi Uitgeest volg je het laatste nieuws uit Uitgeest. Rodi Uitgeest informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Uitgeest

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Uitgeest in je mailbox.