De molens hebben het wiekenkruis in de richting van het huis van de overledene met op de voorgrond molen de Kat met daar achter De Dog.
De molens hebben het wiekenkruis in de richting van het huis van de overledene met op de voorgrond molen de Kat met daar achter De Dog. ((Foto: Bert Westendorp))

Molens brengen condoleance over

Algemeen

UITGEEST - Molens De Kat en De Dog stonden vorige week in de rouwstand vanwege het overlijden - op 86 jarige leeftijd) - van oud-bestuurslid Rein Dijkstra van de SUAM (Stichting Uitgeester en Akersloter Molens). De molenliefhebber overleed maandag 7 december.

De molens hebben bij de rouwstand de meest lage wiek rechts van het midden vastgemaakt en wanneer je voor de wieken staat, is het wiekenkruis in de richting van het huis van de overledene. In dit geval richting Molenweg, de straat waar Rein Dijkstra woonde. Na de uitvaart worden de molens weer in de normale stand gezet.

Grote brand

Na de grote brand die molen De Kat in 1971 verwoestte was Dijkstra verbonden met de stichting. Vanaf zijn woning aan de Molenweg zag de molenliefhebber hoe de molen niet meer viel te redden. Reden om zich in te spannen om De Kat te herbouwen. Mede dankzij Dijkstra is dat project gerealiseerd. Van 1971 tot 2009 maakte de Uitgeester deel uit van het bestuur van de SUAM. Maar ook daarna was de molenliefhebber een graag geziene gast bij de molenaars.

“Het is altijd weer een imposant gezicht en een mooi gebaar van de molenaars. Het doet mij altijd weer wat”, laat Jan Kamphuys, voorzitter van de SUAM weten.

Afbeelding
Foto van vroeger Algemeen 2 dec, 15:55
Afbeelding
Kerstdorp op het Regthuysplein Algemeen 2 dec, 15:53
Afbeelding
Column ‘Hermans vindt er wat van Algemeen 2 dec, 15:51
Afbeelding
Tien jaar kerstbomenverkoop Uitgeest; jubileum gevierd met Dikke Naaldbier Algemeen 2 dec, 15:41
Afbeelding
Open Dag bij het Horizon College Algemeen 1 dec, 16:16
Afbeelding
Virgil van Dijk, de rots in de branding van Oranje Oranje 29 nov, 11:00
Afbeelding
Oranje in Qatar: matige start kan leiden tot groot succes Oranje 28 nov, 15:00
Afbeelding
Green Soap Company: ‘Doe mee aan de OVNH, alleen al voor publiciteit en een groter netwerk’ Algemeen 28 nov, 10:59
Afbeelding
BUCH-gemeenten pioniers in circulair maakonderwijs op basisscholen Duurzaam 25 nov, 10:42
Afbeelding
Inzameling voor minderbedeelden Algemeen 24 nov, 15:19
Afbeelding
Column ‘Herman vindt er wat van’ Algemeen 24 nov, 15:12
Afbeelding
Collecte Leger des Heils in Uitgeest Algemeen 24 nov, 15:08
Afbeelding
Het strand op, de duinen in Algemeen 24 nov, 15:06
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Uitgeest

Op Rodi Uitgeest volg je het laatste nieuws uit Uitgeest. Rodi Uitgeest informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Uitgeest

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Uitgeest in je mailbox.