Afbeelding
(Foto: Bert Westendorp)

Ook in Uitgeest sobere feestdagendagen

Algemeen

UITGEEST – Franck Roozendaal heeft in het dorp drie zaken onder één dak, Top 1 Toys, Marskramer en ijzerhandel Enorm. In de winkel is niet alleen een geldautomaat, maar ook een UPS afhaal- en brengpunt voor pakketten.

“We kunnen voor een paar centen die het oplevert de winkel niet openen voor UPS. Veel loodgieters en andere bedrijven kopen bij Enorm hun spullen zoals kit of onderdelen. Via de brancheorganisatie en het coronaloket gaan we proberen een oplossing te bieden voor die ondernemers. Mocht onze doe-het-zelf-zaak open mogen dan kan eventueel ook de geldautomaat en UPS bereikbaar zijn. Gemeente Uitgeest weet ook niet hoe we dit gaan oplossen. Maar we spelen geen paniekvoetbal en gaan goed nadenken over de mogelijkheden.” Voorlopig blijft de winkeldeur op slot.

Reparaties

“De computerwinkel en post afhaalloket aan de Prinses Beatrixlaan is deze dinsdag weliswaar open, maar dat mag”, zo laat Angelique Vendel weten. “Maar dan wel enkel voor ophalen en wegbrengen van postpakketten en voor reparaties en onderhoud aan computers.”

Op de vraag of de verleiding niet groot is om toch even, een computer, geheugenkaartje of andere spullen te verkopen reageert Angelique, mede eigenaar van Computer Connections, zonder enige twijfel: “Nee hoor, dat doen we absoluut niet. Gisteren, pal voor de toespraak van Rutte, waarbij de lockdown werd afgekondigd tot en met 19 januari, was het hier heel druk. Kijk maar naar het rek met de inktcardridges. Het rek is bijna leeg. Nu krijgen we enorm veel bestellingen via de website, dat gaat gewoon door.”

‘Veel te druk’

Gre van den Nieuwendijk, inwoonster van Uitgeest, staat voor een winkelruit waarbij staat aangegeven dat verkoop in de winkel niet mogelijk is, maar ophalen en wegbrengen van pakjes geen probleem vormt. “Ja, ik begrijp best dat alles dicht is. Het was gewoon veel te druk in de winkels. Waar zijn we mee bezig hè. Ik mis door die hele toestand wel de gezelligheid, maar er is volgens mij geen andere keus. Gelukkig zijn de winkels voor levensmiddelen gewoon open.”

Het gebrek aan gezelligheid wordt bij het gemeentehuis weliswaar gecompenseerd door een kerstboom met warm gekleurde lampjes, maar toch…

Vrolijke aanblik

De kerstartikelen in de etalage van bloemenzaak ‘t Hoekje aan de Middelweg zorgen voor een vrolijke aanblik, maar de deur van de bloemisterij is gesloten. Eigenaresse Yvonne Hegeman-Reulen is ook een bestelpunt van Fleurop, de landelijke boekettenbezorger. “Daar hebben we het druk mee. Maar ook via de mail krijgen we diverse bestellingen die we bezorgen. Verkopen in de winkel doen we beslist niet!”

Uitgeester Cornelis de Groot verbaasde zich over de beelden van de grote steden die op televisie verschenen. “Groot gelijk die lockdown, vooral als je ziet wat er in Amsterdam en Rotterdam gebeurde. Tja, maar hopen dat dat spuitje tegen corona er gauw komt.” “Compleet fuck en nog eens fuck”, laat een jonge Uitgeester weten. “Alle kroegen óók dicht tijdens de kerst, wat een ellende. Ik ben het er niet mee eens. Gewoon in elk geval de horeca opengooien. Nu moet ik bij mijn ouders een biertje drinken, erger kan haast niet.”

Afbeelding
Afbeelding
Foto van vroeger Algemeen 2 dec, 15:55
Afbeelding
Kerstdorp op het Regthuysplein Algemeen 2 dec, 15:53
Afbeelding
Column ‘Hermans vindt er wat van Algemeen 2 dec, 15:51
Afbeelding
Tien jaar kerstbomenverkoop Uitgeest; jubileum gevierd met Dikke Naaldbier Algemeen 2 dec, 15:41
Afbeelding
Open Dag bij het Horizon College Algemeen 1 dec, 16:16
Afbeelding
Virgil van Dijk, de rots in de branding van Oranje Oranje 29 nov, 11:00
Afbeelding
Oranje in Qatar: matige start kan leiden tot groot succes Oranje 28 nov, 15:00
Afbeelding
Green Soap Company: ‘Doe mee aan de OVNH, alleen al voor publiciteit en een groter netwerk’ Algemeen 28 nov, 10:59
Afbeelding
BUCH-gemeenten pioniers in circulair maakonderwijs op basisscholen Duurzaam 25 nov, 10:42
Afbeelding
Inzameling voor minderbedeelden Algemeen 24 nov, 15:19
Afbeelding
Column ‘Herman vindt er wat van’ Algemeen 24 nov, 15:12
Afbeelding
Collecte Leger des Heils in Uitgeest Algemeen 24 nov, 15:08
Afbeelding
Het strand op, de duinen in Algemeen 24 nov, 15:06
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Uitgeest

Op Rodi Uitgeest volg je het laatste nieuws uit Uitgeest. Rodi Uitgeest informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Uitgeest

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Uitgeest in je mailbox.