‘OPEN, OPEN, OPEN. We mogen weer knippen, föhnen en kleuren!’

Algemeen
Kapster Esther de Vaal heeft altijd al de droom gehad om voor zichzelf te beginnen, midden in coronatijd ging ze het avontuur aan. Nu is haar zaak eindelijk open.
Kapster Esther de Vaal heeft altijd al de droom gehad om voor zichzelf te beginnen, midden in coronatijd ging ze het avontuur aan. Nu is haar zaak eindelijk open. ((Foto: Vincent de Vries))

UITGEEST - “Nog net geen tranendal, maar de emotie was van haar gezicht af te lezen. Eindelijk open. Van haar kapperszaak aan de Middelweg 81 zou Esther de Vaal afgelopen 5 januari de deuren al openen. Maar het waren de bekende coronamaatregelen, die roet in het eten gooiden. “Open, open, open. We mogen weer knippen, föhnen en kleuren! En we kunnen eindelijk vooruit kijken. Wij, en ik spreek denk ik voor alle collega’s in heel Noord-Holland, zijn zo blij dat we sinds woensdag weer open zijn. Dat voelt zo goed.”

Afgelopen 3 maart ging de kappersdeur na lange tijd - 14 december 2020 ging alles op slot - weer open. Om te vervolgen met: “Natuurlijk is het nu een gekkenhuis. We houden ons vanzelfsprekend aan alle coronamaatregelen. Maar het wordt hopelijk weer een beetje gewoon.”

Ambities

Hairstyling Uitgeest is allround en biedt vijf dagen per week behandelingen voor dames, heren en kinderen”, verwoordt de enthousiaste eigenares Esther de Vaal haar ambities. “Het is ook mogelijk om buiten de openingstijden een afspraak te maken, bijvoorbeeld in de avonduren. De kapsalon is verbouwd in coronatijd en daarom gegarandeerd coronaproof.”

Experimenteren

Esther is kleurspecialiste en houdt van experimenteren. “Ik werk met producten van Wella, die heeft namelijk prachtige kleuringen weet ik uit ervaring. Ik krijg ook een te gekke lijn voor de jeugd, waarmee je je haar flamingoroze of mintgroen kan laten kleuren, voor een paar dagen maar hoor”, glimlacht de altijd vrolijke Esther. Ze committeert zich overigens niet alleen aan Wella. Esther kan alle kappersproducten voor bestellen, van welk merk dan ook.

Specialiseren

Esther wil zich in de toekomst ook gaan specialiseren in haarverleningen en extensions. In het kappersrijke Uitgeest en zelfs in de nabije regio zal zij hierin een pionier zijn. Extensions inzetten is één ding, maar om ze daarna ‘in je haar te knippen’, zodat het natuurlijk valt, daarvoor moet over vakmanschap bezitten. En dat bezit ze.

Esther heeft altijd al de droom gehad om voor zichzelf te beginnen. Middenin de coronatijd ging ze het avontuur aan. “Toen kapper Anton Glorie er hier na 52 jaar mee stopte, ging ik met hem in gesprek. Ik wilde zijn pand huren, maar helaas was dat niet mogelijk. Het enthousiasme over mijn plannen van deze doorgewinterde ondernemer gaf voor mij de doorslag. Gesteund door mijn collega Patty besloot ik de stap te wagen”, aldus Esther, die 26 jaar met veel plezier heeft gewerkt bij Hairstyling Stoker in Haarlem.

De ervaren kapster is precies op de hoogte van alle ontwikkelingen en over de voorjaarstrend zegt ze: “Het koele blond komt helemaal terug, grijstinten worden geaccentueerd. Hiermee wordt voortgeborduurd op mensen die tijdens de lockdown naar grijs gingen. Ook komt de slag terug, veel body in je haar is helemaal 2021.”