Huttenweek lijkt dit jaar door te gaan

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

UITGEEST – Vorig jaar gooide corona tot grote teleurstelling van jeugd en organisatie de Huttenweek Uitgeest van de agenda.

Een evenement waar elke editie een paar honderd basisschoolleerlingen reikhalzend naar uitkijken.

Maar dit jaar is alles anders. Gemeente Uitgeest heeft vooralsnog groen licht gegeven voor het mega-evenement. In principe, want als het coronavirus nogmaals keihard toeslaat, kan de vergunning alsnog worden ingetrokken, maar dan moet het wel heel raar lopen. De Huttenweek vindt plaats in de laatste week van de schoolvakantie, van maandag 16 augustus tot en met vrijdag 20 augustus

Voorinschrijving

Dat de belangstelling bij de jeugd groot is, toont de voorinschrijving die maandag 14 juni van start ging en donderdag afsloot. Onder de inschrijvers wordt geloot wie een felbegeerde hut mag bouwen. Iedere editie staan er ongeveer zestig hutten op het terrein langs de Binnenkruierstraat, gebouwd door ongeveer vierhonderd jonge ‘bouwvakkers’.

Sinds september

Voorzitter Douwe Kaandorp is samen met de bestuursleden van stichting Huttenweek Uitgeest sinds september bezig met de voorbereidingen en doet dat, net als het bestuur, met aanstekelijk enthousiasme. “Ja, het mooiste is natuurlijk toch de week zelf. Het is een onbevangen georganiseerde chaos, maar allemaal wel goed geregeld. We gebruiken ongeveer 2500 afgeschreven pallets, die we soms van ver moeten halen. Elders in het land zijn ook timmerdorpen voor de jeugd en die hebben ook pallets nodig. Die pallets moeten we eind van de Huttenweek ook weer zelf afvoeren. Eens in de vijf jaar steken we het hout in de brand, maar dat is dit jaar nog niet van toepassing. In 2019 gebeurde dat voor het laatst.”

Definitief

Dat het bestuur van de Huttenweek nog een slagje om de arm houdt blijkt uit de mededeling op Facebook: ‘Volgens de huidige planning zal de overheid 22 juni nieuwe versoepelingen communiceren, die kort daarna in zullen gaan. Het verlenen van een (voorlopige) vergunning door de gemeente en de voorwaarden waaronder het evenement plaats kan vinden, zijn hiervan mede afhankelijk. De definitieve (individuele) inschrijving verwachten wij te kunnen starten 26 juni (na de loting) mits de vergunning is verleend, voorwaarden bekend zijn en het bestuur heeft besloten het evenement definitief door te zetten.”

Gereed

In elk geval staan de organisatie, vele vrijwilligers en junior vrijwilligers (van vijftien tot achttien jaar) gereed om het evenement in goede banen te leiden. Wie de Huttenweek wil sponsoren kan zich aanmelden via de site of telefonisch via Huttenweek, tel. 06-20358919. Op de hoogte blijven, kan via website http://huttenweek.nl/, Facebook of Instagram.

Afbeelding