Herman Finkers en opening nieuwe theaterseizoen in De Zwaan Cultureel

Algemeen
Herman Finkers schittert in zijn filmdebuut De Beentjes van Sint-Hildegard.
Herman Finkers schittert in zijn filmdebuut De Beentjes van Sint-Hildegard. ((Foto: aangeleverd))

UITGEEST - Herman Finkers - cabaretier en zanger - schittert in zijn filmdebuut ‘De Beentjes van Sint-Hildegard’.

Ook muziek, verhalen en liedjes tijdens eerste Open Podium

De film is vrijdag 17 september te zien en wordt grotendeels gesproken in de Twentse streektaal met Nederlandse ondertiteling. Ondanks de beperkingen vanwege de coronapandemie was de film een groot succes in de Nederlandse bioscopen.

Het verhaal: Jan is al 35 jaar getrouwd met Gedda. De humor in de film is typisch Finkers, droog en vol slimmigheidjes. De Kring van Nederlandse Filmjournalisten heeft de film uitgeroepen tot beste Nederlandse film van 2020.

De zaal is open vanaf 19.45 uur en de film begint om 20.15 uur. Toegang € 7,50 (Vrienden van de Zwaan Cultureel € 6,50). Kaarten zijn in de voorverkoop alleen online te bestellen via www.dezwaancultureel.nl of, indien nog beschikbaar, aan de zaal. Adres: Middelweg 5, Uitgeest.

Akoestisch podium

Het nieuwe theaterseizoen gaat in De Zwaan Cultureel van start met het Open Podium, dat weer maandelijks zal plaatsvinden. Het eerste akoestische podium is 18 september met een reeks van verschillende instrumenten naast de gebruikelijke gitaar. Het programma ziet er als volgt uit, de volgorde is nog willekeurig.

William Dashwood: singer/songwriter. William heeft al vaker op het Uitgeester podium gestaan met de liedjes van zijn cd. Vermakelijke teksten en interessant gitaarspel. Pit Hermans: Cymbaal met zang, folk/gypsy. Miller & Magpie: twee ex-onderwijzers uit Akersloot. Gitaar en meerstemmige zang. Bekend en minder bekend repertoire. KreK: Keltische folk, Iers en Schots, maar ook traditionele muziek uit Wales, Bretagne, Galicië en de Appalachen. Zij spelen zonder vrees om af te wijken van de traditie of om nieuwe invloeden toe te voegen. De band bestaat uit twee vader-zoonkoppels: Arnoud en Willem Jespers en Jos en Casper Leijen. Instrumentarium: diverse fluiten, concertina, mondharmonica, gitaar, cajon, Schotse small pipes, reel pipes en Ierse Uillean pipes. Opzwepende instrumentale en ontroerende ballades. Tjerk Hiemstra: verhalen, gedichten en liedjes met gitaarbegeleiding.

De zaal gaat om 19.45 uur open, aanvang 20.00 uur en de toegang is gratis. Vanwege de coronamaatregelen moeten bezoekers kaarten reserveren via de website www.dezwaancultureel.nl. Locatie: Dorpshuis De Zwaan, Middelweg 5 Uitgeest.

Het volgende Open Podium is komende 23 oktober.

Vermakelijke teksten en interessant gitaarspel.