VIP workshops in BUCH gemeenten

Algemeen
Hoe autismevriendelijk ben ik?
Hoe autismevriendelijk ben ik? (Foto: aangeleverde illustratie)

UITGEEST - De Vrijwilligers Informatie Punten in de BUCH gemeenten organiseren de komende periode weer een aantal workshops.

Deze worden merendeels gratis aangeboden. Opgeven is wel noodzakelijk en kan via de website: www.vrijwilligersacademiebuch.nl.

Bijeenkomst voor Vertrouwenscontactpersonen (VCP), zaterdag 18 september van 10.00 tot 12.00 uur. De ervaring leert, dat veel VCP’s van vrijwilligersorganisaties behoefte hebben aan het delen van vragen en ervaringen en op zoek zijn naar de juiste manier om gesignaleerde vraagstukken zo goed mogelijk af te wikkelen. In deze met name praktische bijeenkomst staat de inbreng van de deelnemers centraal.

Grenzen stellen

Grenzen stellen in het vrijwilligerswerk (twee lessen), dinsdag 28 september en 5 oktober van 19.30 tot 21.30 uur. Vrijwilligers gaan soms over grenzen. Vooral over hun eigen persoonlijke grenzen. Heb jij als vrijwilliger ook wel eens het gevoel of de gedachte dat je over een grens bent gegaan? De vraag aan jou was eigenlijk te pittig, de verwachting van de ander te groot of misschien ben je te veel nodig geworden?

Autismevriendelijk

Hoe autismevriendelijk ben ik?, zaterdag 2 oktober van 10.00 tot 11.15 uur. Als vrijwilliger kom je in contact met veel verschillende mensen. Of je nu een maatje bent van iemand, (sport)trainingen geeft of bij de receptie werkt. In al deze verschillende contacten gaat het om de prikkel- en informatieverwerking. Bij autistische hersenen worden deze anders verwerkt dan bij ‘gewone’ hersenen.

Meer informatie: www.vrijwilligersacademiebuch.nl, Sigrid Wijsman, Vrijwilligers Informatie Punt Heiloo en Uitgeest, tel. 06-48500912.