Indrukwekkende film Babyteeth in Uitgeest

Algemeen
Mila en haar verkeerde vriendje Moses.
Mila en haar verkeerde vriendje Moses. (Foto: aangeleverd)

UITGEEST - Vrijdag 12 november presenteert De Zwaan Cultureel de Australische film Babyteeth uit 2020 in Dorpshuis de Zwaan.

Kanker

Het verhaal gaat over de 15-jarige Milla Finlay de diagnose kanker gekregen. Milla wordt zestien en geniet met volle teugen van het leven, iets wat haar ouders niet met haar kunnen delen, want Milla is ernstig ziek. Mila heeft een nieuw vriendje, de drugs dealende Moses. Haar ouders zijn in shock door de komst van Milla’s nieuwe vriendje, maar gooien alle pedagogische strategieën overboord om hun dochter gelukkig te zien. In stilte rouwen de ouders om het vooruitzicht dat ze hun dochter al in de bloei van haar leven moeten verliezen. 

Straatrat

De film laat je door het drama heen vooral de raadselachtige liefde voelen, die opbloeit tussen het schoolmeisje en de straatrat, twee tegenpolen die elkaar aantrekken. Babyteeth heeft in Australië meerdere filmprijzen gewonnen.

De zaal is open vanaf 19.45 uur en de film begint om 20.15 uur. Toegang € 7,50 (Vrienden van de Zwaan Cultureel € 6,50). Kaarten zijn in de voorverkoop online te bestellen via www.dezwaancultureel.nl of, indien nog beschikbaar, aan de zaal.