Kraam van Ron Krom staat er weer

Algemeen
Ron Krom bakt in elk geval tot 31 december weer zijn oliebollen.
Ron Krom bakt in elk geval tot 31 december weer zijn oliebollen. (Foto: Bert Westendorp)

UITGEEST - De geur van oliebollen is al aan de rand van het Anna van Renesseplein overduidelijk te ruiken. Alleen dat al lokt kopers naar de oliebollenkraam van Castricummer Ron Krom, pal tegenover de supermarkt. Ron bakt samen met zijn zus Daniëlle kwaliteitsoliebollen, die een reputatie in de wijk en daarbuiten hebben.

Geur van oliebollen kondigt de feestdagen aan

Het is voor het tweede jaar, dat de kraam er staat. In elk geval tot 31 december heeft Ron de vergunning in huis. Ron: “Ik probeer die termijn te verlengen tot eind januari. Daarover ben ik in gesprek met de gemeente.” 

Het echte kermisleven

Tijdens het kermisseizoen zijn de bakkers te vinden door heel het land. “Ik reis inmiddels acht jaar over de kermissen. Vroeger met suikerspin en snoepkraam en nu dus met de oliebollen, Berliner bollen, krentenbollen en gebak.”

De keuze voor het echte kermisleven was altijd al een droom voor de ondernemer. “Vroeger heb ik allerhande baantjes gehad. Toen wist ik al dat ik op de kermis wilde staan met een eigen kraam. Prachtig werk!” Op maandag en dinsdag staan bezoekers voor gesloten luiken. De rest van de week worden van 10.00 tot 18.00 uur de diverse lekkernijen verkocht.