Oscar winnaar Nomadland te zien in Uitgeest

Algemeen
De Zwaan Cultureel presenteert vrijdag 26 november de Amerikaanse dramafilm Nomadland
De Zwaan Cultureel presenteert vrijdag 26 november de Amerikaanse dramafilm Nomadland ((Foto: aangeleverd))

UITGEEST - De Zwaan Cultureel presenteert vrijdag 26 november de Amerikaanse dramafilm Nomadland uit 2020 in Dorpshuis de Zwaan.

De 61-jarige Fern gaat de baan op in haar omgebouwde busje. Na de dood van haar man en de sluiting van de lokale fabriek is haar thuisstadje in het landelijke Nevada een spookstad geworden. De plek kan haar niets meer bieden, ook geen troost, en dus wordt ze een hedendaagse nomade, steeds onderweg naar nergens. Tussendoor werkt ze in een magazijn van Amazon, poetst ze wc’s en ontmoet ze andere nomaden, mensen die buiten de conventionele maatschappij leven en het eeuwenoude Amerikaanse landschap doorkruisen. Nomadland werd dé grote winnaar van de Oscars en critici zijn unaniem: die beeldjes zijn meer dan terecht. Actrice Frances McDormand kreeg haar derde Oscar (na Fargo en Three Billboards Outside of Ebbing, Missouri). Regisseur Chloé Zhao schreef filmgeschiedenis door (nog maar) als tweede vrouw ooit de Oscar voor Beste Regie te winnen. Roadmovie Nomadland is een inspirerende ode aan de Amerikaanse geest, niet zozeer aan de Amerikaanse droom.

De zaal is open vanaf 19.45 uur en de film begint om 20.15 uur. Toegang € 7,50 (Vrienden van de Zwaan Cultureel € 6,50). Bij de toegang wordt gevraagd de coronacheck QR-code te tonen. Kaarten zijn online te bestellen via www.dezwaancultureel.nl of, indien nog beschikbaar, aan de zaal.