Historische wandeling in Fort K’IJK

Algemeen
In Fort K'IJK komen landschap, natuur en krijgsgeschiedenis samen.
In Fort K'IJK komen landschap, natuur en krijgsgeschiedenis samen. (Foto: Jan van Mossel)

UITGEEST - Landschap Noord-Holland organiseert een historische wandeling in Fort K’IJK, onderdeel van de beroemde Stelling van Amsterdam.

Ontdek meer over het leven van de 263 soldaten in dit fort, hoe ze sliepen en hoe het ‘kiekeboe’ kanon werkte en later het prachtige uitkijkpunt werd. In de keuken staan nog drie kookpotten en originele pannen, men zou er zo aan de slag kunnen. De gidsen hebben een persoonlijke binding met deze plek en kunnen je er smeuïge anekdotes en bijzondere weetjes over vertellen. Het fort ligt prachtig aan de rand van een uitgestrekt veenweidelandschap. 

Theeschenkerij

De Theeschenkerij bij het fort is geopend op zaterdag en zondag van 10.00 -16.00 uur. Deze horeca plek wordt gerund door de bewoners van het fort. Een gedeelte van het fort is namelijk een woon-trainingscentrum van De Heeren van Zorg voor jongvolwassenen met autisme. De jongeren heten je van harte welkom in de comfortabele theeschenkerij.

Aanmelden

Zaterdag 29 januari om 13.30. Kosten zijn € 7,00 voor volwassenen, € 3,00 voor kinderen. Deze rondleiding is niet geschikt voor jonge kinderen. Vooraf reserveren is verplicht. Aanmelden