The Father in De Zwaan Cultureel

Algemeen
The Father in Filmhuis De Zwaan Cultureel.
The Father in Filmhuis De Zwaan Cultureel. (Foto: aangeleverd)

UITGEEST - Vrijdag 18 februari gaat De Zwaan Cultureel van start met de Britse dramafilm The Father uit 2020. Publiek is weer van harte welkom. De aanvangstijden zijn aangepast, zodat Dorpshuis De Zwaan om 22.00 uur dicht kan.

Fascinerend portret

The Father is een fascinerend portret van een man die zijn grip op de realiteit aan het verliezen is. De briljante vertolking van Anthony Hopkins (Silence of the Lambs, The Two Popes) laat je geen moment los. Olivia Colman (The Crown, The Favourite) maakt als zijn dochter Anne zowel haar onmacht als haar liefde tastbaar.

Het verhaal

Anne zoekt een verzorgster voor haar dementerende vader Anthony, die steeds alle hulp afwijst. Ze wil zeker zijn dat er goed voor hem gezorgd wordt wanneer zij er niet is. Voor Anthony is niet meer duidelijk wat echt is en wat zich in zijn hoofd afspeelt. We beleven het verhaal door zijn ogen en voelen zijn verwarring. Zijn vertrouwde omgeving blijkt niet meer zo vertrouwd. De Franse regisseur Florian Zeller verfilmde zijn eigen gelauwerde toneelstuk dat onder andere op West End en Broadway te zien was. 

The Father won de publieksprijs op het Filmfestival van San Sebastián. Hopkins wordt alom geprezen voor zijn verbluffende prestatie en won de Oscar voor beste acteur. De zaal is open vanaf 19.00 uur en de film begint om 19.30 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop online te bestellen via www.dezwaancultureel.nl of, indien nog beschikbaar, aan de zaal. Adres: Middelweg 5, Uitgeest.