Cherise in strijd om nationale titel

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Studentes in mannenberoep

Cherise (19) doet voor de eerste keer mee met het Nederlands kampioenschap. “Ik vind het heel leuk dat ik in de finale sta. Welke opdrachten ik krijg, dat weet ik nog niet. Dus het is heel spannend. Ik wil er in ieder geval plezier aan beleven en ervan genieten, want ik doe veel ervaring op en wordt er beter van in mijn vak. Dat vind ik mooi om te ervaren.”

In totaal doen elf studenten van het Horizon College mee met het NK. Onder de overige finalisten ook twee studentes die uitkomen in een mannenberoep.

Femke Al uit Alkmaar komt uit bij het lassen en Yvanka de Reus uit Grootschermer bij het bouwtimmeren. Nooit eerder stonden er vrouwelijke studenten in de finale bij het bouwtimmeren en het lassen.

Excellentie bevorderen

In totaal doen elf mbo-studenten van het Horizon College mee met de finales van de Nederlandse kampioenschappen. De Skills-wedstrijden zijn door het ministerie van OCW aangewezen om excellentie in het mbo-onderwijs te bevorderen. Het Horizon College, met vestigingen in Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn en Purmerend, vindt het belangrijk dat mbo-studenten het beste uit zichzelf kunnen halen.

De wedstrijden maken dan ook deel uit van het excellentieprogramma van de school.