Gerard van Duivenvoorde (67) hier uitgefloten

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd

UITGEEST - Scheidsrechter Gerard van Duivenvoorde (67) uit Heemskerk floot zondag zijn laatste duel bij FC Uitgeest. Hij gaat binnenkort verhuizen naar Nieuw Buinen in Drenthe en dan is het zijn bedoeling om bij voetbalvereniging BBC zijn scheidsrechter carrière voort te zetten.

Gerard stopt na 45 jaar als scheidsrechter in de IJmond. Bij ADO’20, DEM en de laatste 10 jaar bij FC Uitgeest. Het voorlopige einde van een imposante carrière, maar zoals gezegd blijft hij fluiten en de voetbalvereniging BBC zal dan ook blij zijn met deze scheidsrechter en verenigingsman. De laatste wedstrijd bij FC Uitgeest was een derby tussen FC Uitgeest 5 en Vitesse 7.

Goede voorbereiding

Gerard haalde in 1977 het scheidsrechterdiploma en dat moment werd hij verenigingsscheidsrechter bij ADO’20. Een rustige man, die zijn wedstrijden altijd goed onder controle had en hij vond het belangrijk om te starten met goede voorbereiding. Vooraf wist hij het belang van de wedstrijden voor beide teams en hij startte elke wedstrijd met een goede warming up; tien tot vijftiend rondjes om het veld gecombineerd met verschillende oefeningen. Bijna elke week was hij beschikbaar en floot hij regelmatig twee wedstrijden op zaterdag en zondag. Vanaf de start in 1977 tot en met de wedstrijd van afgelopen weekend heeft hij ongeveer 1.400 wedstrijden gefloten.

Afscheid en bedankt

Na de wedstrijd werd in het wedstrijdsecretariaat afscheid genomen van Gerard en bedankte Wim Wiebes, coördinator van de scheidsrechters, Gerard voor zijn inzet voor de vereniging en voor de spelers. “Zonder jouw inzet en die van je collega’s is het mogelijk om wekelijks het spelletje te spelen.” In Drenthe zal hij binnenkort zijn carrière gaan voortzetten en ook de voetballers daar zullen blij zijn met zo’n topscheidsrechter.

Afbeelding