Afbeelding
(Foto: aangeleverd

Gerard van Duivenvoorde (67) hier uitgefloten

Algemeen

UITGEEST - Scheidsrechter Gerard van Duivenvoorde (67) uit Heemskerk floot zondag zijn laatste duel bij FC Uitgeest. Hij gaat binnenkort verhuizen naar Nieuw Buinen in Drenthe en dan is het zijn bedoeling om bij voetbalvereniging BBC zijn scheidsrechter carrière voort te zetten.

Gerard stopt na 45 jaar als scheidsrechter in de IJmond. Bij ADO’20, DEM en de laatste 10 jaar bij FC Uitgeest. Het voorlopige einde van een imposante carrière, maar zoals gezegd blijft hij fluiten en de voetbalvereniging BBC zal dan ook blij zijn met deze scheidsrechter en verenigingsman. De laatste wedstrijd bij FC Uitgeest was een derby tussen FC Uitgeest 5 en Vitesse 7.

Goede voorbereiding

Gerard haalde in 1977 het scheidsrechterdiploma en dat moment werd hij verenigingsscheidsrechter bij ADO’20. Een rustige man, die zijn wedstrijden altijd goed onder controle had en hij vond het belangrijk om te starten met goede voorbereiding. Vooraf wist hij het belang van de wedstrijden voor beide teams en hij startte elke wedstrijd met een goede warming up; tien tot vijftiend rondjes om het veld gecombineerd met verschillende oefeningen. Bijna elke week was hij beschikbaar en floot hij regelmatig twee wedstrijden op zaterdag en zondag. Vanaf de start in 1977 tot en met de wedstrijd van afgelopen weekend heeft hij ongeveer 1.400 wedstrijden gefloten.

Afscheid en bedankt

Na de wedstrijd werd in het wedstrijdsecretariaat afscheid genomen van Gerard en bedankte Wim Wiebes, coördinator van de scheidsrechters, Gerard voor zijn inzet voor de vereniging en voor de spelers. “Zonder jouw inzet en die van je collega’s is het mogelijk om wekelijks het spelletje te spelen.” In Drenthe zal hij binnenkort zijn carrière gaan voortzetten en ook de voetballers daar zullen blij zijn met zo’n topscheidsrechter.

Afbeelding
Afbeelding
Foto van vroeger Algemeen 2 dec, 15:55
Afbeelding
Kerstdorp op het Regthuysplein Algemeen 2 dec, 15:53
Afbeelding
Column ‘Hermans vindt er wat van Algemeen 2 dec, 15:51
Afbeelding
Tien jaar kerstbomenverkoop Uitgeest; jubileum gevierd met Dikke Naaldbier Algemeen 2 dec, 15:41
Afbeelding
Open Dag bij het Horizon College Algemeen 1 dec, 16:16
Afbeelding
Virgil van Dijk, de rots in de branding van Oranje Oranje 29 nov, 11:00
Afbeelding
Oranje in Qatar: matige start kan leiden tot groot succes Oranje 28 nov, 15:00
Afbeelding
Green Soap Company: ‘Doe mee aan de OVNH, alleen al voor publiciteit en een groter netwerk’ Algemeen 28 nov, 10:59
Afbeelding
BUCH-gemeenten pioniers in circulair maakonderwijs op basisscholen Duurzaam 25 nov, 10:42
Afbeelding
Inzameling voor minderbedeelden Algemeen 24 nov, 15:19
Afbeelding
Column ‘Herman vindt er wat van’ Algemeen 24 nov, 15:12
Afbeelding
Collecte Leger des Heils in Uitgeest Algemeen 24 nov, 15:08
Afbeelding
Het strand op, de duinen in Algemeen 24 nov, 15:06
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Uitgeest

Op Rodi Uitgeest volg je het laatste nieuws uit Uitgeest. Rodi Uitgeest informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Uitgeest

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Uitgeest in je mailbox.