Voorbereidingen ICGT 2022 gestart

Algemeen
De organisatie van het ICGT (Internationale Cor Groenewegen Toernooi) is begonnen met de voorbereidingen voor 2022.
De organisatie van het ICGT (Internationale Cor Groenewegen Toernooi) is begonnen met de voorbereidingen voor 2022. ((Foto: Michaelb Photography - www.michaelb.nl )

Het aftellen is begonnen

UITGEEST – De organisatie van het ICGT (Internationale Cor Groenewegen Toernooi) is begonnen met de voorbereidingen voor 2022. Het doel? Ervoor zorgen dat na twee ICGT-loze jaren dan toch ein-de-lijk het 35e ICGT georganiseerd kan worden.

De organisatie van het voetbalspektakel is druk bezig met de voorbereidingen voor deze jubileumeditie. Zoals altijd staat het ICGT traditioneel gepland tijdens het Pinksterweekend. Dit jaar is de eerste speeldag op zaterdag 4 en tweede speeldag op zondag 6 juni.

Wat de organisatie betreft wordt het een ICGT-weekend ‘als vanouds’. Dus mét feesttent en andere toernooien, zoals de traditionele clubavond, het Arie Bonkenburg Toernooi en het bedrijventoernooi

Bijzonder voetbalspektakel

Welke clubs er op 4 en 6 juni aan de aftrap van het 35e ICGT verschijnen, wordt snel bekendgemaakt. De organisatie is druk bezig teams te verleiden naar Uitgeest te komen. Iets dat, vanwege de pandemie, een uitdaging is. Toch is er het volle vertrouwen dat er een mooi deelnemersveld komt met acht mooie teams. Uiteraard met FC Uitgeest als traditionele gastheer.

“We kijken er ontzettend naar uit om dit jaar dan toch écht de jubileumeditie van ons mooie toernooi te organiseren”, vertelt Mats Idema, toernooidirecteur van het ICGT. “Volgens mij kijkt iedereen in Uitgeest en omstreken wel uit naar een voetbalfeest. Daarom zijn we met alle trouwe vrijwilligers enthousiast begonnen met de voorbereidingen voor het ICGT. Na een noodgedwongen pauze van twee jaar kan het wat ons betreft niet vroeg genoeg juni zijn”