Ook Uitgeest is het decor van de vierde editie Oer-IJ Expeditie.
Ook Uitgeest is het decor van de vierde editie Oer-IJ Expeditie. (Foto: aangeleverd)

Uitgeest decor 4e editie Oer-IJ Expeditie

Algemeen

UITGEEST - Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei, vormt de omgeving van Castricum, Heemskerk, Akersloot en Uitgeest het decor van de vierde editie van de Oer-IJ Expeditie. 

Stichting Sportevenementen Le Champion laat met deze ontdekkingswandeltocht deelnemers kennismaken met het Oer-IJ gebied: het verborgen landschap in het groene hart van Kennemerland.

Wandelaars kunnen kiezen uit vijf unieke routes van 11, 16, 22, 25 en 31 kilometer. Deze editie van het wandelevenement is populair, want bijna 1000 wandelaars hebben zichzelf al verzekerd van een plek aan de start.

Alle routes van de Oer-IJ Expeditie gaan van start vanaf het archeologiemuseum Huis van Hilde, nabij het station van Castricum. Met de vele bezienswaardigheden op de routes is dit door water en wind gevormde landschap rijk aan verhalen. Wandelaars worden tijdens deze ontdekkingstocht meegenomen in de geschiedenis van het gebied door de diverse gidsen. 

De 25- en 31-kilometerroutes zijn in een nieuw jasje gestoken en brengen de deelnemers naar de oude kustlijn bij Akersloot. Hier zijn zo’n 5000 jaar geleden de smalle strandwallen gevormd. Dankzij de aangepaste routes is er dit jaar een nieuwe stempelpost bij ‘t Hoorntje in Akersloot. Bij deze voormalige boerderij zijn de wandelaars op het juiste adres voor een boel gezelligheid én gastvrijheid. Net als de voorgaande edities staat de Oer-IJ Expeditie 2022 in het teken van een thema. Dit jaar brengt de organisatie tijdens deze ontdekkingswandeltocht een ‘Ode aan het Oer-IJ Landschap’! De landschappen die tijdens de routes voorbijkomen zijn namelijk zó bijzonder en waardevol, dat een ode op zijn plaats is.

Inmiddels zijn er bijna 1000 wandelaars ingeschreven. Inschrijven kan tot donderdag 12 mei of tot de deelnemerslimiet van 4500 is bereikt via www.oerijexpeditie.nl

Afbeelding
Foto van vroeger Algemeen 2 dec, 15:55
Afbeelding
Kerstdorp op het Regthuysplein Algemeen 2 dec, 15:53
Afbeelding
Column ‘Hermans vindt er wat van Algemeen 2 dec, 15:51
Afbeelding
Tien jaar kerstbomenverkoop Uitgeest; jubileum gevierd met Dikke Naaldbier Algemeen 2 dec, 15:41
Afbeelding
Open Dag bij het Horizon College Algemeen 1 dec, 16:16
Afbeelding
Virgil van Dijk, de rots in de branding van Oranje Oranje 29 nov, 11:00
Afbeelding
Oranje in Qatar: matige start kan leiden tot groot succes Oranje 28 nov, 15:00
Afbeelding
Green Soap Company: ‘Doe mee aan de OVNH, alleen al voor publiciteit en een groter netwerk’ Algemeen 28 nov, 10:59
Afbeelding
BUCH-gemeenten pioniers in circulair maakonderwijs op basisscholen Duurzaam 25 nov, 10:42
Afbeelding
Inzameling voor minderbedeelden Algemeen 24 nov, 15:19
Afbeelding
Column ‘Herman vindt er wat van’ Algemeen 24 nov, 15:12
Afbeelding
Collecte Leger des Heils in Uitgeest Algemeen 24 nov, 15:08
Afbeelding
Het strand op, de duinen in Algemeen 24 nov, 15:06
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Uitgeest

Op Rodi Uitgeest volg je het laatste nieuws uit Uitgeest. Rodi Uitgeest informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Uitgeest

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Uitgeest in je mailbox.