Molensloot na gif veilig nu verklaard

Algemeen
Molensloot nu veilig verklaard.
Molensloot nu veilig verklaard. (Foto: Bert Westendorp)

Gif

UITGEEST – Watersporters, veelal suppers en kanovaarders kunnen weer veilig gebruik maken van de Molensloot. In najaar 2021 werd hier giftig drugsafval in een put gedumpt op het parkeerterrein tegenover jachthaven Uitgeest langs de Lagendijk. 

Het gif kwam zodoende terecht in een sloot die verbinding heeft met de Molensloot. Reden voor het Hoogheemraadschap om een damwand te slaan en zakken aarde en stenen aan te brengen in het slootje dat uitmondt in de Molensloot.

Ruim een ton kostende operatie ten einde

Een woordvoerder: “We hebben de bodem gesaneerd en monsters genomen van het slootje en de Molensloot zelf. Dat is al geruime tijd terug gebeurd. Gebleken is dat de sloot gelukkig weer helemaal schoon is. 

Reden dat het zo lang duurde om de damwand en de zakken te verwijderen, had te maken met de werkzaamheden aan de Lagendijk. Daar zijn aannemers bezig met het leggen van onder meer een gasleiding. Hun apparatuur stond opgeslagen op het parkeerterrein. Zodoende was het onmogelijk om daar een kraanwagen te plaatsen om damwand en ballastzakken te verwijderen.

Eind vorige week was er voldoende ruimte om de stalen damwand en de zakken door de kraan uit het water te takelen.”

Daarmee is de ruim een ton kostende operatie ten einde.

De lokale gemeenschap draait voor een deel op voor de kosten.