Herdenken in Uitgeest

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Dodenherdenking

UITGEEST - De Nationale Dodenherdenking vindt jaarlijks in Nederland plaats op 4 mei, met onder meer twee minuten stilte om 20.00 uur. De landelijke herdenking is op de Dam in Amsterdam en wordt in de huidige vorm sinds 1988 georganiseerd door het Nationaal Comité 4 en 5 mei. 

Ook lokaal natuurlijk aandacht voor de slachtoffers, die gevallen zijn. In Uitgeest luidt het herdenkingsprogramma als volgt.

16.00 uur: aanvang herdenking bij het monument langs de spoorlijn. Locatie: weiland bij ’t Kooghuis. 19.00 uur: aanvang herdenkingsbijeenkomst. Locatie: Ned. Hervormde Kerk, Castricummerweg 6, Uitgeest. Met diverse toespraken en voordrachten. 19.45 uur: start stille tocht vanaf de Dorpskerk via de Burgemeester Van Nienesstraat naar het gemeentehuis. 19.58 uur: de Taptoe door Cor Duinmaijer. 20.00 uur: herdenking (twee minuten stilte). 20.02 uur: Wilhelmus (eerste en zesde couplet) door de Uitgeester Harmonie.

Na afloop volgen diverse toespraken en voordrachten gevolgd door een kranslegging en een defilé. Na de herdenking is het gemeentehuis open voor een expositie van tekeningen van leerlingen van de groepen 8 van basisscholen uit de gemeente. Alle Uitgeeesters zijn welkom.