NAC Breda, één van de acht beste Onder 18-ploegen van Nederland.
NAC Breda, één van de acht beste Onder 18-ploegen van Nederland. (Foto: aangeleverd)

Royal Antwerp en NAC Breda ook op ICGT

Algemeen

Toernooidirecteur Mats Idema liet voorafgaand aan de lotingweten erg blij te zijn dat het toernooi eindelijk weer kan plaatsvinden. “Dat was in maart nog niet zo vanzelfsprekend. We hadden toen drie teams, inclusief FC Uitgeest. Vervolgens zegden twee mooie teams af. Toen zaten we wel even met de handen in ons haar. Na een spoedbijeenkomst gaven we een paar weken flink gas. We benaderden veel nieuwe teams en het resultaat mag er zijn.”

Royal Antwerp en NAC ook op ICGT

Tijdens de loting werden de laatste twee deelnemende teams bekendgemaakt: Royal Antwerp FC en NAC Breda, één van de acht beste Onder 18-ploegen van Nederland. Daarmee heeft het 35e ICGT acht prachtige ploegen uit zeven verschillende landen. Iets waarop de organisatie van het toernooi na twee ICGT-loze jaren trots is. 

In de twee poules komen ijzersterke ploegen tegenover elkaar te staan: In poule A: FC Uitgeest, Palmeiras, Venezia FC en Panathinaikos. In poule B: NAC Breda, FC Nordsjaelland, Royal Antwerp FC en Espanyol.


FC Uitgeest-spelers Thijn Ursem en Sander Admiraal zijn in hun nopjes met de loting. Poule A kan gerust de ‘poule des doods’ genoemd worden. Dat schrikt de spelers van FC Uitgeest niet af. “Halve finale?”, aldus Sander Admiraal. “Wordt lastig, maar het zit er wel in. Waarop Thijn Ursem er, tot genot van het publiek, nog een schepje bovenop deed: “Drie wedstrijden, negen punten.” 

Of dat echt gaat gebeuren? Het antwoord komt over een maand. Dan is zaterdag 4 juni de eerste speeldag van het ICGT. Maandag 6 juni zijn de finalerondes. Uiteraard is het van vrijdag 3 tot en met maandag 6 juni één groot voetbalfeest. Met onder andere ook het Bedrijventoernooi, Arie Bonkenburg Toernooi, een kindermiddag (op zaterdag) en drie dagen feest in de tent. 


Ook dit jaar wordt het ICGT weer mogelijk gemaakt door geweldige vrijwilligers. Zonder wie het toernooi niet mogelijk is. Daarom zoekt de organisatie altijd nieuwe vrijwilligers. “We hebben nog hulp nodig bij de op- en afbouw van de tent”, aldus Idema. “Dat is op de woensdag vóór en dinsdag en woensdag ná het toernooi. Ook zoeken we nog barpersoneel voor de zondagmiddag en -avond, maar ook voor de maandag. En, heel belangrijk, we zoeken mensen die tegen vergoeding drie dagen de garderobe willen bemannen.”

Meer informatie: stuur een mail naar info@icgt.nl

Afbeelding
Provincie investeert 1,5 miljoen euro in ’slimme oplossingen om elektriciteitsnet te ontlasten Algemeen 29 jun, 12:28
Afbeelding
Fraaie route is vijf weken dicht Algemeen 28 jun, 21:29
Afbeelding
Kermisloop Uitgeest volledig uitverkocht Algemeen 28 jun, 21:16
Afbeelding
Vraag vóór 1 september huur- of zorgtoeslag aan Algemeen 28 jun, 10:26
Afbeelding
Witte anjerperkje voor veteranen Algemeen 27 jun, 21:49
Afbeelding
Op safari bij Fort St Aagtendijk in Beverwijk Algemeen 27 jun, 21:04
Afbeelding
Alle kinderen een zwemdiploma! Algemeen 27 jun, 20:30
Afbeelding
Boeren blokkeren A9 en rijden naar politiebureau Alkmaar 112-nieuws 27 jun, 19:50
Afbeelding
Tentoonstelling en eerste concert in de Dorpskerk Heemskerk Algemeen 27 jun, 17:04
Afbeelding
Zomerbraderie Algemeen 27 jun, 14:56
Afbeelding
1,5 miljoen voor verduurzamen culturele instellingen Duurzaam 23 jun, 12:46
Afbeelding
‘Het contrast maakt het mooi en spannend’ Algemeen 23 jun, 12:02
Afbeelding
Inschrijving 8e editie Fjoertoer Egmond geopend Algemeen 23 jun, 08:00
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Uitgeest

Op Rodi Uitgeest volg je het laatste nieuws uit Uitgeest. Rodi Uitgeest informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Uitgeest

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Uitgeest in je mailbox.