De Kermisloop zet Uitgeest weer op z'n kop.
De Kermisloop zet Uitgeest weer op z'n kop. (Foto: Edgar van Iersel)

Kermisloop zet Uitgeest weer op z’n kop

Algemeen

Zondagochtend vanaf tien uur inschrijven

UITGEEST – “De mensen zijn wel weer toe aan een beetje fun”, weet Uitgeester Perry Meijer uit ervaring. Perry heeft in navolging tot de kermisloop in Limmen de Kermisloop Uitgeest op de agenda gezet en met overweldigend succes. Na twee jaar coronaellende krijgt deze editie weer een vervolg tot vreugde van vele dorpelingen, die reikhalzend uitkijken naar de loop van 2022 in Uitgeest. “De belangstelling is elke editie gigantisch en dat zal ook nu het geval zijn”, vertelt hij stellig en enthousiast.

Prutsloot onderdeel van de loop

De inschrijving start zondagochtend 15 mei om 10.00 uur. Uitslapen is er voor de enthousiastelingen deze zondag niet bij, want de ervaring leert dat binnen een uur het evenement compleet is volgeboekt. En de organisatie laat niet meer dan vierhonderd deelnemers toe.


Zaterdagmiddag 2 juli klinkt het startsein op het Gemeentehuisplein, voor de gelegenheid omgedoopt tot het Klaasplein als verwijzing naar medesponsor Eetcafé Klaas, pal tegenover het plein. De route van drie kilometer kent achttien hindernissen, waaronder de bekende prutsloot. Perry: “We verklappen niet alles, maar er zitten een paar bijzondere verrassingen in het parcours.” De hindernisbaan wordt zoals elke editie door de plaatselijke ondernemers opgebouwd.


De laatste editie kende een run met driehonderd deelnemers en daaropvolgend gingen nog eens tweehonderd sportievelingen de hindernisbaan trotseren, maar dat is dit jaar anders. “Er kunnen deze editie niet meer dan vierhonderd deelnemers aan de start verschijnen in één loop. We zijn een kleine organisatie en het werd gewoon te groot allemaal. Het gaat ons om het plezier en dat willen we er zelf ook aan beleven. Eerder huurden we ook een professioneel bedrijf in die de rondetijden van alle deelnemers noteerden, maar dat kostte veel geld. Deelnemers kunnen één, twee of drie ronden doen. Maakt allemaal niet uit. Teams hebben we dit jaar niet, maar natuurlijk kunnen deelnemers zelf een team vormen. Maar iedereen loopt wel individueel mee.“


De winnaar kan rekenen op de bekende beker, waarna het kermisfeest echt kan beginnen. Dan draait de kermis, zijn de cafés open en kunnen de deelnemers met een biertje bijkomen van de inspanningen.

Perry is weliswaar initiatiefnemer van de loop, maar hij wil die eer graag delen met de andere  leden van de club, met Suze van Beuningen, Susan Twaalfhoven en Arjan Zonneveld.

“Het is altijd supergezellig tijdens alle vergaderingen en natuurlijk gedurende de loop. Zonder deze drie kun je zo’n evenement nooit organiseren. Wij beleven er zelf heel veel plezier aan en daar gaat het ook om.” 

Inschrijven kan vanaf zondag 10.00 uur via https://kermisloopuitgeest.nl

Mooi moddermasker.
Het organisatiecomité - v.l.n.r. Perry Meijer, Arjan Zonneveld, Suze van Beuningen en Susan Twaalfhoven - beleeft zelf ook veel plezier aan het evenement.
Afbeelding
Provincie investeert 1,5 miljoen euro in ’slimme oplossingen om elektriciteitsnet te ontlasten Algemeen 29 jun, 12:28
Afbeelding
Fraaie route is vijf weken dicht Algemeen 28 jun, 21:29
Afbeelding
Kermisloop Uitgeest volledig uitverkocht Algemeen 28 jun, 21:16
Afbeelding
Vraag vóór 1 september huur- of zorgtoeslag aan Algemeen 28 jun, 10:26
Afbeelding
Witte anjerperkje voor veteranen Algemeen 27 jun, 21:49
Afbeelding
Op safari bij Fort St Aagtendijk in Beverwijk Algemeen 27 jun, 21:04
Afbeelding
Alle kinderen een zwemdiploma! Algemeen 27 jun, 20:30
Afbeelding
Boeren blokkeren A9 en rijden naar politiebureau Alkmaar 112-nieuws 27 jun, 19:50
Afbeelding
Tentoonstelling en eerste concert in de Dorpskerk Heemskerk Algemeen 27 jun, 17:04
Afbeelding
Zomerbraderie Algemeen 27 jun, 14:56
Afbeelding
1,5 miljoen voor verduurzamen culturele instellingen Duurzaam 23 jun, 12:46
Afbeelding
‘Het contrast maakt het mooi en spannend’ Algemeen 23 jun, 12:02
Afbeelding
Inschrijving 8e editie Fjoertoer Egmond geopend Algemeen 23 jun, 08:00
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Uitgeest

Op Rodi Uitgeest volg je het laatste nieuws uit Uitgeest. Rodi Uitgeest informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Uitgeest

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Uitgeest in je mailbox.