Kunstroute Akersloot trekt Uitgeester vriendinnen

Algemeen
Organisatoren Jacqueline Fluitman en Gerda Velzeboer zijn er klaar voor.
Organisatoren Jacqueline Fluitman en Gerda Velzeboer zijn er klaar voor. (Foto: aangeleverd)

REGIO/AKERSLOOT - Komend weekend is er een mooie kunstroute af te leggen door het aan Uitgeest belendende Akersloot, waarbij belangstellenden creaties kunnen bewonderen van maar liefst zeventien kunstenaars. 

“We gaan er met vriendinnen naartoe”, vertelt de 52-jarige Coby uit Uitgeest. “In de regio is dit voor mij een van de meest aansprekende kunstroutes.”

Spannend

Het was even spannend of de Kunstroute in Akersloot dit jaar zou doorgaan. Aan kunstenaars geen gebrek, maar het was toch even zoeken naar locaties om de kunstobjecten te kunnen tonen. Niet elke kunstenaar heeft immers ruimte in huis of ernaast. 

Inmiddels is het organisatieduo Jacqueline Fluitman en Gerda Velzeboer klaar met voorbereiden en zijn er twaalf locaties ingericht met creaties van zeventien kunstenaars. Je kunt het zo gek niet bedenken, zoveel creatieve kunstvormen zijn te aanschouwen. Zoals keramiek, schilderijen, ijzerwerken, steengoed, dotpainting, foto’s, bronzen en epoxywerken, houtkunst tot aan gevouwen boeken, textiel en kusudama. Het is de tweede keer dat de Jacqueline en Gerda de ‘Kunstroute Akersloot’ organiseren. Daarvoor organiseerden zij vol enthousiasme eerder ‘Kunst in de Bollenschuur’. De Kunstroute is te volgen komende zaterdag 21 en zondag 22 mei tussen 11.00 en 17.00 uur. Haal het routekaartje bij een van de deelnemers of aan de Lydweg 13.

Meer informatie is te vinden op de Facebook pagina

‘Kunstroute Akersloot’.

Liesbeth Walsarie: textielzijde.
Gerda Velzeboer: keramiek.