Nu al uitkijken naar de 60e editie.
Nu al uitkijken naar de 60e editie. (Foto: aangeleverd)

Uitgeester avondvierdaagse: op naar de 60e

Algemeen

Loop was een succes

UITGEEST - Verleden week was de inmiddels 59e editie van de Uitgeester avondvierdaagse. Elk jaar worden de routes zorgvuldig uitgekozen; de routes van dit jaar lagen al twee jaar klaar en konden eindelijk worden gelopen. 

Meer dan 800 lopers hadden zich ingeschreven voor een route van 5 of van 10 kilometer. Waar de 5 kilometer steeds een ander stukje van het dorp doorkruist, tikten de bikkels van de 10 kilometer zelfs Heemskerk, Castricum en Akersloot aan op hun wandeling. 

Dinsdag om 18.00 uur precies werd de opening verricht door de burgemeester. Nadat de toeter was afgegaan en de routes waren uitgedeeld, kon de vierdaagse beginnen. De Dixielandband gaf een extra feestelijk tintje aan de eerste dag, dinsdag.


Zoals elk jaar liep er ook een groep vanuit Geesterheem een stuk mee. Vanuit hun rolstoel genoten zij en hun begeleiders van de wandeling en de enthousiaste kinderen om hen heen. Op woensdag werden de 10 kilometer lopers in hun laatste stuk overvallen door een regenbui, maar verder was het de hele week prima wandelweer. Dit jaar kon de begeleider van een 5 km groepje voor het eerst de keuze maken om geen medaille te ontvangen. Een initiatief om verspilling te voorkomen en kosten te besparen. Dit plan is goed ontvangen, meer dan 100 begeleiders kozen voor deze optie. 

Traditiegetrouw heeft de avondvierdaagse Uitgeest elk jaar een andere medaille, anders van vorm en een ander plaatje, maar altijd met de kenmerkende rood-gele lintjes er aan. In de speeltuin hangt de hele verzameling, waar inmiddels ook de 59e medaille aan toegevoegd is.

Het inhalen van de lopers op de laatste dag was voor het eerst over de Hogeweg, die voor deze gelegenheid was omgedoopt tot de Via Gladiola. De bewoners hadden dat heel goed opgepakt; met talloze vlaggen en muziek zag het er ontzettend gezellig uit. De wandelaar werden feestelijk welkom geheten door hun ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden. Velen hadden een plekje langs de kant van de weg gevonden om hun wandelaar toe te juichen of een bloemetje te geven. In de versierde speeltuin kregen de trotse wandelaars hun medaille uit handen van vrijwilligers, waar ook de burgemeester als vrijwilliger aansloot.

Op het pleintje bij Siro werd nog gezellig nagepraat. Volgend jaar is het voor Uitgeest de 60e (jubileum)editie. Bij de organisatie borrelt het al van de plannen om daar een bijzondere happening van te maken. Nagenieten van de afgelopen vierdaagse? Bekijk dan de Facebook pagina van Speeltuinvereniging Kindervreugd Uitgeest voor talloze foto’s en video’s. Houd Facebook ook in de gaten voor informatie over de jubileumeditie van volgend jaar.

Afbeelding
Het strand op, de duinen in Algemeen 24 nov, 15:06
Afbeelding
WK: zó stimuleerde Qatar de nationale voetbalgekte Oranje 24 nov, 15:00
Afbeelding
Goed voor Uitgeesters: in 2023 net zo veel bussen als in 2022 Algemeen 24 nov, 14:59
Afbeelding
WK 2022: de best betaalde voetballers Oranje 24 nov, 13:30
Afbeelding
De treinen rijden weer door ‘Alzheimer’ kerstdorp Uitgeest Algemeen 23 nov, 12:51
Afbeelding
WIN! Vul de Sint-puzzel in en maak kans op mooie prijzen Winactie 23 nov, 08:00
Afbeelding
WK-shirt Rode Duivels te controversieel voor Qatar Oranje 23 nov, 08:00
Afbeelding
Alle ogen gericht op de goudhaantjes tijdens WK Qatar Oranje 22 nov, 16:42
Afbeelding
Vogels in de winter: zo kun jij helpen! (3 tips) Algemeen 21 nov, 16:02
Afbeelding
Oranje en het WK: zo deed Nederland het de afgelopen jaren op het WK VIDEO 20 nov, 12:41
Afbeelding
Wat is Kerst? Waarom vieren we het op 25 en 26 december? Zo zit het Algemeen 20 nov, 07:45
Afbeelding
Sint en pieten op bezoek bij FC Uitgeest Algemeen 18 nov, 15:29
Afbeelding
Zonnepanelen en windmolens langs A9 Uitgeest Algemeen 18 nov, 15:25
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Uitgeest

Op Rodi Uitgeest volg je het laatste nieuws uit Uitgeest. Rodi Uitgeest informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Uitgeest

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Uitgeest in je mailbox.