Expositie en concert in Dorpskerk Heemskerk.
Expositie en concert in Dorpskerk Heemskerk. (Foto: Aangeleverd)

Tentoonstelling en eerste concert in de Dorpskerk Heemskerk

Algemeen

HEEMSKERK - Vrijdagmiddag 1 juli is de Dorpskerk te Heemskerk open van 14.00 tot 16.30 uur. Dit jaar met een schilderijententoonstelling van Marijke van Lier en Marijke Kornman. De tentoonstelling wordt officieel geopend door kunstenares Joke van Bree om 14.30 uur. 

Vanaf 14.00 uur is de ontvangst met een kopje koffie of thee. De pianiste Anja van der Ploeg zal de opening omlijsten met stemmige muziek. 

Aansluitend volgt een concert (deze zomerconcerten vinden in de maanden juli en augustus elke week plaats met verschilende musici ) van Anja en Loeki Poncin uit Haarlem met een gevarieerd programma met muziek van Bach, Händel , W.de Fesch en A.Pärt ( Spiegel im Spiegel).

Loeki Poncin

Loeki Poncin studeerde viool aan het Brabants Conservatorium te Tilburg bij Pierre Jetteur en Peter Ashly. Ook studeerde zij altviool in Salzburg bij professor Alfred Lipka. Na een succesvolle auditie werd zij lid van het Noordhollands Philharmonisch Orkest. Zij volgde diverse Masterclasses in het buitenland .Tevens leidde ze een projectorkest ( DeKrisKrasKids ) aan de Gemeentelijke Muziekschool te Bloemendaal voor ( hele ) jonge strijkers die voor de eerste keer spelen in een orkest en is ze concertmeester bij een orkest in Wassenaar.

Anja van der Ploeg

Anja van der Ploeg is afgestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam voor orgel, piano en kerkmuziek. In verschillende kerken en plaatsen( o.a.Heemskerk(Dorpskerk en Morgensterkerk, Wijk aan Zee ( St.Odulphuskerk), Lisse ) is zij werkzaam en als uitvoerend musicus geeft zij regelmatig concerten, solistisch of tesamen met solisten, zowel instrumentaal als vocaal, ook in het buitenland .Ze geeft zelf leiding aan verschillende koren en aan ad hoc ensembles zoals Het Vocaal Ensemble Musica Sacra waarmee ze regelmatig Passie-concerten geeft. U bent van harte uitgenodigd om deze tentoonstelling en zomerconcert bij te wonen.

Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld.

Afbeelding
Uitgeest verdeelt miljoenen Algemeen 11 aug, 08:02
Afbeelding
Veteranen Uitgeest boos op boeren Algemeen 11 aug, 07:16
Afbeelding
Suppend zwerfafval rapen Algemeen 10 aug, 10:38
Afbeelding
Hittegolf in eigen land Algemeen 10 aug, 08:55
Afbeelding
Stond bij jou de zomerpuzzel van Rodi in de krant? Algemeen 9 aug, 09:00
Afbeelding
Bijna een op de drie Noord-Hollanders voor kernenergie Algemeen 5 aug, 18:13
Afbeelding
Oer-IJ introductie voor Uitgeesters en Castricummers Algemeen 5 aug, 18:12
Afbeelding
Lekker bezig met GFT-afval Algemeen 5 aug, 18:06
Afbeelding
Kommenexpositie Sichting Keramisten NH Algemeen 5 aug, 18:04
Afbeelding
‘Boerenvlaggenparade’ kleurt het dorp Algemeen 5 aug, 18:02
Afbeelding
Nog hard nodig: vrijwilligers bij De Zien Algemeen 5 aug, 18:01
Afbeelding
Vliegtuigherrie Reacties van lezers Algemeen 5 aug, 17:58
Afbeelding
Fiets vanuit Uitgeest een zomerse toertocht door prachtig Noord-Holland Algemeen 5 aug, 17:57
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Uitgeest

Op Rodi Uitgeest volg je het laatste nieuws uit Uitgeest. Rodi Uitgeest informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Uitgeest

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Uitgeest in je mailbox.