Compensatie hoge gasprijs

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Compensatie hoge gasprijs

UITGEEST - Ondanks eerdere publicaties in diverse media profiteren nog té weinig inwoners met een laag inkomen van de financiële mogelijkheden en tegemoetkoming op hun inkomen.

De energieprijzen stijgen en ook Uitgeesters moeten veel meer betalen voor gas en elektra. De gemeente geeft daarom één keer een energietoeslag aan inwoners met een laag inkomen. De hoogte van het bedrag is zoals bekend maximaal 800 euro netto per huishouden.

Inwoners kunnen de energietoeslag aanvragen tot en met 30 november 2022. Bij de beoordeling van de aanvraag wordt gekeken naar het inkomen op het moment van aanvraag en de drie maanden voorafgaand aan de aanvraag.

Ontwikkelingen

Een BUCH-woordvoerder: “Het kabinet gaat nog dit jaar met ons in gesprek om te kijken of er nog een extra toeslag mogelijk is. Zo kunnen onze inwoners met een laag inkomen de hoge energiekosten blijven betalen. Dit wordt de komende periode uitgewerkt, houd hiervoor onze website in de gaten. 

Ontvangt men een uitkering op grond van de Participatiewet, IOAW of IOAZ, dan is de toeslag al ontvangen. Ook als na 1 juli 2021 een beroep is gedaan op bijzondere bijstand of minimaregeling.”