Afbeelding
(Foto: )

Praktisch in de praktijk

Algemeen

Net terug van een rondje Oost-Europa. We hebben diverse steden en dorpen achter het intussen verroeste IJzeren Gordijn aangedaan. Weelderige gebouwen in voluptueuze bouwstijlenbewonderd. Met pal daarnaast die betonnen communistische bouwsels. Heel praktisch: stapel zo veel mogelijk mensen op in zoveel mogelijk lelijkheid. Geen opsmuk, geen keuze, geen gedoe. Grappig: het woord praktisch duikt regelmatig in ons Hollandse leven op, en we beginnen er intussen de slappe lach van te krijgen. Heb je voor een woningzoekende een kamer gevonden die te ver van zijn/haar sportclub afligt? Niet praktisch. Dus nee, bedankt. Neem je altijd dezelfde weg naar huis? Ja, want dat is praktisch. Als je kind jou uitlegt dat het opruimen van een kamer niet praktisch is omdat het binnen no time toch weer een soepzootje is, zeg je gewoon: het krijgen van kinderen is niet praktisch! Dus. Ik begin intussen een rothekel aan dat woord te krijgen. Want hoe zit het dan met plezier of avontuur? Als ik voor praktisch had gekozen dan had ik een bloempotkapsel en een volledig betegelde tuin. Als je altijd maar praktisch denkt tref je vast een praktische partner, die op het moment dat jij een gat in je hoofd valt heel praktisch een pleister op maat gaat knippen (en vergeet te zeggen: o jee, gaat het?). Als ik in de praktijk zie wat er van die praktische communistische gedachten terecht is gekomen, dan denk ik dat de positieve lading van het woord er eigenlijk helemaal niet bij past. Misschien moeten we het woord ‘handig’ weer in ere herstellen … 

Maar dat is praktisch hetzelfde.

reacties@hermandejager.nl

Afbeelding
Afbeelding
Uitgeesters: wandel mee door BUCH-gemeenten Algemeen 29 sep, 15:28
Afbeelding
Commissaris van de Koning in Uitgeest Algemeen 29 sep, 15:26
Afbeelding
Bloempot als verwarming Algemeen 29 sep, 15:23
Afbeelding
Wijkbewoners ‘Vrijburglaan aan Zee’ worden ongeduldig Algemeen 29 sep, 15:19
Afbeelding
Red de egel: ontvang gratis egelhuispakket Algemeen 26 sep, 13:28
Afbeelding
Ongeval op afrit A9, Uitgeest 112-nieuws 24 sep, 15:32
Afbeelding
Kankercafé opent haar deuren Algemeen 22 sep, 17:01
Afbeelding
Voetbaltalentje Syd Glastra naar Valencia C.F. Algemeen 22 sep, 16:59
Afbeelding
Foto van vroeger Algemeen 22 sep, 16:55
Afbeelding
Goed idee voor buurt Uitgeest beloond Algemeen 22 sep, 16:53
Afbeelding
Zanglustigen Uitgeest welkom bij koor Algemeen 22 sep, 16:48
Afbeelding
Hobbyvereniging heeft plaats voor nieuwe leden Algemeen 22 sep, 16:45
Afbeelding
Week van de Ontmoeting in Uitgeest Algemeen 22 sep, 16:44
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Uitgeest

Op Rodi Uitgeest volg je het laatste nieuws uit Uitgeest. Rodi Uitgeest informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Uitgeest

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Uitgeest in je mailbox.