Duurzaamheid bij Brandweer Kennemerland.
Duurzaamheid bij Brandweer Kennemerland. (Foto: Aangeleverd)

Duurzaamheid bij Brandweer Kennemerland

Algemeen

KENNEMERLAND - Het woord hoor je overal, maar ook Veiligheidsregio Kennemerland en daarmee Brandweer Kennemerland is al enige tijd bezig met verduurzamen. Inmiddels zijn er niet alleen bijenkasten en wormenhotels op het terrein te vinden, maar wordt kennis ook gedeeld op het gebied van energietransitie, biodiversiteit en klimaatadaptie op een interne Dag van de Duurzaamheid. Op kazerne Hoofddorp zijn inmiddels voorbeelden te vinden waarmee stappen worden gezet steeds duurzamer te opereren. 

De World Police & Firegames

Van 22 tot en met 31 juli 2022 stond Nederland in het teken van de World Police & Fire Games. Rotterdam was tien dagen lang het kloppend hart van dit grootse en bovenal unieke breedtesportevenement. Deze internationale spelen werden dit jaar voor het eerst in de historie in ons land gehouden. Ook vanuit Kennemerland deden er namens ons brandweerkorps sporters mee en daar zijn we trots op! Onder andere op de onderdelen sloeprace, judo, triatlon, de halve marathon, mountainbike, de stairrace, jiu jitsu, waterpolo en crossfit waren brandweercollega’s in actie. Uiteraard grepen de mannen deze kans aan om te laten zien dat sport heel belangrijk is, niet alleen voor de brandweer. Dat je echter voor dit beroep fit moet zijn, is wel een vereiste.

Vier in plaats van zes personen op een brandweerauto?

Een ontwikkeling in onze regio (maar ook daarbuiten) die niet ongemerkt voorbij zal gaan. Het kan namelijk voorkomen dat je een brandweerauto ziet stoppen en dat er niet zes, maar vier brandweermedewerkers uitstappen. Waar zijn de andere twee? Dit heeft alles te maken met het eerdere bericht dat vanaf 3 januari de brandweer zelf water moet meenemen en geen gebruik meer kan maken van brandkranen. Een watertankwagen heeft namelijk ook twee personen nodig om het voertuig te besturen en te bedienen.

Uitrukken 

In Beverwijk en inmiddels ook in Zandvoort zijn de collega’s hier inmiddels voor opgeleid en zullen zij op deze manier uitrukken bij melding van een brand: vier brandweermedewerkers op de tankautospuit en eventueel gevolgd door twee collega’s op de watertankwagen. Beverwijk en Zandvoort zijn in onze regio combiposten: dat wil zeggen dat er overdag personeel werkt met een kantoorfunctie, die ook uit kunnen rukken als brandweerman of -vrouw en in de avonden en weekenden worden daar vrijwilligers voor opgeroepen. Zowel de brandweermedewerkers overdag als de vrijwilligers zijn hierop getraind en geoefend en opereren inmiddels volgens deze werkwijze.

Brand kan iedereen overkomen. Het eerste bericht in deze media update bewijst dat het zomaar een zeer grote brand kan worden. Ook thuis.

Rookmelders verplicht 

Daarom geldt vanaf 1 juli 2022 een nieuwe wet: een rookmelder op iedere verdieping in huis. Om mensen hierop te wijzen loopt er nog steeds een landelijke campagne lopen vanuit rookmelders.nl. 

Op rookmelders.nl is vast een toolkitgedeelte aangemaakt Rookmelders.nl - Toolkit.

Afbeelding
Zanglustigen Uitgeest welkom bij koor Algemeen 22 sep, 16:48
Afbeelding
Hobbyvereniging heeft plaats voor nieuwe leden Algemeen 22 sep, 16:45
Afbeelding
Week van de Ontmoeting in Uitgeest Algemeen 22 sep, 16:44
Afbeelding
Rondleiding door Fort bij Krommeniedijk Algemeen 22 sep, 16:41
Afbeelding
Wandeling met natuurweetjes en muziek Algemeen 22 sep, 16:40
Afbeelding
Blijer Uitgeest naar Kindervreugd Algemeen 22 sep, 16:38
Afbeelding
‘The worst person in the world’ in beeld Algemeen 22 sep, 16:36
Afbeelding
Energiebus in Uitgeest Algemeen 22 sep, 16:30
Afbeelding
BUCH kost ook gemeenschap Uitgeest kapitalen Algemeen 22 sep, 16:21
Afbeelding
Prinsjesdag 2022: de belangrijkste plannen op een rij Politiek 20 sep, 19:22
Afbeelding
Najaarsschouw komt eraan: is uw sloot al schoon? Algemeen 20 sep, 11:34
Afbeelding
Twee beste wereldtijden tijdens Dam tot Damloop Algemeen 18 sep, 15:12
Afbeelding
Rolstoel-wandelgroep viert eerste lustrum Algemeen 17 sep, 09:46
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Uitgeest

Op Rodi Uitgeest volg je het laatste nieuws uit Uitgeest. Rodi Uitgeest informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Uitgeest

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Uitgeest in je mailbox.