Fiets vanuit Uitgeest een zomerse toertocht door prachtig Noord-Holland

Algemeen
Fiets vanuit Uitgeest een zomerse toertocht door het prachtige Noord-Hollande landschap .
Fiets vanuit Uitgeest een zomerse toertocht door het prachtige Noord-Hollande landschap . (Foto: aangeleverd)

Inschrijving 2e editie Ronde van de Stelling van Amsterdam nog geopend

REGIO - Zondag 21 augustus staat de tweede editie van de Ronde van de Stelling van Amsterdam op de fietskalender. Liefhebbers kunnen nog meedoen met deze zomerse toertocht met drie verschillende afstanden. De reguliere inschrijving is geopend tot en met maandag 8 augustus. Van dinsdag 9 tot vrijdag 19 augustus is de Late Bird inschrijving geopend.

Langs een ring van forten

Bij de Ronde van de Stelling van Amsterdam fiets je vanaf een van de twee startlocaties, in Uitgeest of Uithoorn, samen met andere fietsliefhebbers een tocht van 65, 120 of 170 km langs een ring van forten. Inschrijven kan via www.rondevandestellingvanamsterdam.nl. Bij inschrijving voor maandag 8 augustus krijg je een stuurbordje met je eigen naam erop. Bij een Late Bird inschrijving krijg je een ongepersonaliseerd stuurbordje.

Zomerse omstandigheden

De routes nemen je mee door het weidse en groene waterlandschap. De weersvoorspelling op lange termijn voor de regio ziet er goed uit. Het wordt dan ook genieten van de routes over de liniedijken en langs forten, sluizen en vestingsteden. Bij de verzorgingsposten is goede ravitaillering, zodat deelnemers genoeg energie op kunnen doen om hun rit te vervolgen.

De Stelling van Amsterdam is een 135 kilometer lange verdedigingslinie die tussen 1880 en 1914 is aangelegd en bestaat uit 46 forten en een groot aantal batterijen, dijken en sluizen. De Stelling van Amsterdam is in zijn geheel als monument beschermd door de provincie Noord-Holland en de Nederlandse Staat. Sinds 1996 is door de UNESCO het belang van deze historische Nederlandse verdedigingslinie erkend en staat de Stelling op de lijst van UNESCO Werelderfgoed.

De langste afstand van de Ronde van de Stelling van Amsterdam, 170 km, gaat over de volledige linie en passeert alle 46 forten in de provincie, die de Stelling van Amsterdam rijk is. Maar ook moderne waterwerken zoals de fietsbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal zijn opgenomen in de route.

Verzamel fietsvrienden en -vriendinnen en schrijf in voor een zomerse rit van 65, 120 of 170 km door een mooie én interessante omgeving via www.rondevandestellingvanamsterdam.nl. Je kunt zelf kiezen of je in Uitgeest of Uithoorn wilt starten. 

Fietsen langs een ring van forten.