‘Boerenvlaggen’ sieren de rotonde in de Geesterweg.
‘Boerenvlaggen’ sieren de rotonde in de Geesterweg. (Foto: aangeleverd)

‘Boerenvlaggenparade’ kleurt het dorp

Algemeen

Wat vinden de Uitgeesters ervan?

UITGEEST – Eind vorige week hingen een fiks aantal vlaggen ineens aan lantaarnpalen in gemeente Uitgeest. De vlaggen aan de lantaarns langs de rotonde bij de Geesterweg, pal voor molen De Kat, toonden duidelijk het boerenprotest. De blauw/wit/rode ‘Boerenprotestvlaggen’ lieten de Uitgeesters niet onberoerd.

“Ik sta er helemaal achter. Die stikstof toestand zorgt ervoor, dat hardwerkende boeren hun activiteiten moeten stoppen. Dan wordt ook het landelijk karakter hier aangetast. Geen koeien meer in de wei. Wij kopen veel zuivel en andere producten hier bij de plaatselijke boer in Dorregeest. Kijk het makkelijkst is om hier naar de supermarkt te gaan, maar daar help je de boeren niet mee. Ik wil wel even zeggen ik het blokkeren van wegen en die toestand met asbest een slechte zaak vind.” Na deze duidelijke reactie loopt de inwoonster van Uitgeest met haar dochter en hondje verder richting centrum.

Mevrouw Klaver, eveneens woonachtig in het dorp, vind het ludieke protest begrijpelijk. “Onze boeren moeten gewoon overleven. Ik ken er een paar, het zijn hardwerkende mensen en ik snap hun frustraties. En zo’n vlaggenactie laat duidelijk zien hoe de boeren er over denken.”

Langs het vijvertje, vlakbij de rotonde, heeft de gepensioneerde Uitgeester Arie Arts zijn hengel uitgegooid. “Volledig mee eens met die acties. Ook het blokkeren van toegangswegen naar de snelweg vind ik prima. Ja hoor, ik sta er volledig achter. Een boerenachtergrond? Nee dat niet, maar ik snap de acties prima.”

“Nee hoor, ik hoef niet in de krant. Ik vind het gewoon een raar gezicht die omgekeerde vlaggen. Verder bemoei ik me er niet mee”, laat een bewoonster van De Koog weten.

Afbeelding
Uitgeesters: wandel mee door BUCH-gemeenten Algemeen 29 sep, 15:28
Afbeelding
Commissaris van de Koning in Uitgeest Algemeen 29 sep, 15:26
Afbeelding
Bloempot als verwarming Algemeen 29 sep, 15:23
Afbeelding
Wijkbewoners ‘Vrijburglaan aan Zee’ worden ongeduldig Algemeen 29 sep, 15:19
Afbeelding
Red de egel: ontvang gratis egelhuispakket Algemeen 26 sep, 13:28
Afbeelding
Ongeval op afrit A9, Uitgeest 112-nieuws 24 sep, 15:32
Afbeelding
Kankercafé opent haar deuren Algemeen 22 sep, 17:01
Afbeelding
Voetbaltalentje Syd Glastra naar Valencia C.F. Algemeen 22 sep, 16:59
Afbeelding
Foto van vroeger Algemeen 22 sep, 16:55
Afbeelding
Goed idee voor buurt Uitgeest beloond Algemeen 22 sep, 16:53
Afbeelding
Zanglustigen Uitgeest welkom bij koor Algemeen 22 sep, 16:48
Afbeelding
Hobbyvereniging heeft plaats voor nieuwe leden Algemeen 22 sep, 16:45
Afbeelding
Week van de Ontmoeting in Uitgeest Algemeen 22 sep, 16:44
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Uitgeest

Op Rodi Uitgeest volg je het laatste nieuws uit Uitgeest. Rodi Uitgeest informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Uitgeest

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Uitgeest in je mailbox.