Leer Kennemerland kennen.
Leer Kennemerland kennen. (Foto: aangeleverd)

Oer-IJ introductie voor Uitgeesters en Castricummers

Algemeen

Leer Kennemerland kennen

UITGEEST/CASTRICUM - De belangstelling voor de ontstaans- en bewoningsgeschiedenis van Kennemerland is zo groot, dat 6 september voor liefhebbers in cursusvorm een nieuwe kennismaking met Oer-IJ voor het IJmond-gebied van start gaat. 

Deelnemers krijgen dinsdagavonden les op twee locaties; in Museum Kennemerland in Beverwijk en in het Pieter Vermeulenmuseum in Driehuis. Opnieuw zijn twee buitenexcursies gepland op een zaterdag.

Voor de deelnemers die belangstelling hebben om te gidsen in het Oer-IJ gebied wordt eind oktober op twee zaterdagen een gidsmodule aangeboden met een theoretisch en een praktisch gedeelte en speciale aandacht voor kennisoverdracht en presentatie. Met de tijdens de gidsenmodule opgedane kennis kunnen die later zelf als gids worden ingezet voor publieksrondleidingen.


De cursus wordt georganiseerd door de Stichting Oer-IJ, in samenwerking met Museum Kennemerland, het Pieter Vermeulenmuseum en het IVN. Stichting Oer-IJ is een organisatie die aandacht vraagt voor de kwaliteiten (o.a. natuur en cultuurhistorie), de kwetsbaarheid (verstedelijking) en duurzame ontwikkelingsmogelijkheden (klimaatadaptie) van het landelijk gebied in de groene driehoek Velsen, Alkmaar, Zaanstad. Hier stroomde tot aan het begin van de jaartelling het Oer-IJ, een noordelijke zijtak van de Rijn die bij Castricum in zee uitmondde. Wie de cursus volgt, krijgt digitaal onbeperkt toegang tot een uitgebreide syllabus met veel meer achtergrondinformatie over het gebied. De deelnemers ontvangen na afloop een certificaat Oer-IJ gids.

Meer informatie en inschrijvingsmogelijkheden zijn te vinden op www.oerij.eu. Wie zich telefonisch wil opgeven of vragen heeft, kan bellen met 06-14451564.

Afbeelding
Uitgeesters: wandel mee door BUCH-gemeenten Algemeen 29 sep, 15:28
Afbeelding
Commissaris van de Koning in Uitgeest Algemeen 29 sep, 15:26
Afbeelding
Bloempot als verwarming Algemeen 29 sep, 15:23
Afbeelding
Wijkbewoners ‘Vrijburglaan aan Zee’ worden ongeduldig Algemeen 29 sep, 15:19
Afbeelding
Red de egel: ontvang gratis egelhuispakket Algemeen 26 sep, 13:28
Afbeelding
Ongeval op afrit A9, Uitgeest 112-nieuws 24 sep, 15:32
Afbeelding
Kankercafé opent haar deuren Algemeen 22 sep, 17:01
Afbeelding
Voetbaltalentje Syd Glastra naar Valencia C.F. Algemeen 22 sep, 16:59
Afbeelding
Foto van vroeger Algemeen 22 sep, 16:55
Afbeelding
Goed idee voor buurt Uitgeest beloond Algemeen 22 sep, 16:53
Afbeelding
Zanglustigen Uitgeest welkom bij koor Algemeen 22 sep, 16:48
Afbeelding
Hobbyvereniging heeft plaats voor nieuwe leden Algemeen 22 sep, 16:45
Afbeelding
Week van de Ontmoeting in Uitgeest Algemeen 22 sep, 16:44
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Uitgeest

Op Rodi Uitgeest volg je het laatste nieuws uit Uitgeest. Rodi Uitgeest informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Uitgeest

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Uitgeest in je mailbox.