De winnende touwtrekkers van Matta Facka.
De winnende touwtrekkers van Matta Facka. (Foto: aangeleverd)

Bestraters trokken aan langste eind

Algemeen

AKERSLOOT - Tijdens de kermis van afgelopen weekend in Akersloot hadden traditioneel ook nostalgische evenementen plaats. Naast zwaaien en zwieren in de attracties op het Wilhelminaplein en het Heer Derckplantsoen bakvoetbal, oude tractoren en touwtrekken. Bij die laatste activiteit trok het team van Matta Facka, ondersteund door Matta Bestratingen, aan het langste eind.

Zeven ploegen met stoere mannen streden tegen elkaar om de touwtrekbokaal. De ene ploeg was wat getrainder dan de andere, maar uiteindelijk deed iedereen zijn uiterste best onder aanmoediging van de vele toeschouwers. Dat was ook weer bijzonder na de afgelopen touwtrekloze coronajaren.

De organisator was wederom Horecabedrijf ’t Hoorntje. De familie Sander had het weiland keurig omgetoverd tot strijdtoneel en Jan Sander zelf was de commentator. Met luide stem vroeg hij Joris Molenaar of hij de sportschool had leeg getrokken toen de gespierde mannen het veld betraden.

Veteranen uit het leger

Joris had naast zijn vrienden Jorick, Ruben en Wisse en medesporter Guus nog twee veteranen uit het leger uitgenodigd; Jos, Leroy en Joris zijn alle drie in Afghanistan geweest evenals Danny die als reserve stond opgesteld. De sponsor Emir Matta, was helaas geblesseerd. De coach was zoals altijd Hans Weel.

De Matta Facka’s hadden weinig moeite met hun tegenstanders. Twee tegenstanders gaven goed tegenstand: de Akerslootse Brandweer en de Moschen uit Warmenhuizen.

‘Nog lang niet uitgeblust’

“De brandweer is nog lang niet uitgeblust!”, hoorden de toeschouwers microfonist Jan Sander meerdere keren brullen. Maar uiteindelijk mocht dit niet baten; ze werden twee keer weggetrokken door team Matta Facka. Tegen de Moschen ging het niet zo makkelijk. Er werd één keer gewonnen en de tweede keer verloren. Dit draaide dus uit op een finale, waarin team Matta Facka de sterkste bleek, ondanks de lichte voorkeur van Jan voor de Warmenhuizers. Dat leverde ze de bokaal op die mee naar huis genomen mocht worden, omdat ze al drie keer hadden gewonnen.

Afbeelding
Uitgeesters: wandel mee door BUCH-gemeenten Algemeen 29 sep, 15:28
Afbeelding
Commissaris van de Koning in Uitgeest Algemeen 29 sep, 15:26
Afbeelding
Bloempot als verwarming Algemeen 29 sep, 15:23
Afbeelding
Wijkbewoners ‘Vrijburglaan aan Zee’ worden ongeduldig Algemeen 29 sep, 15:19
Afbeelding
Red de egel: ontvang gratis egelhuispakket Algemeen 26 sep, 13:28
Afbeelding
Ongeval op afrit A9, Uitgeest 112-nieuws 24 sep, 15:32
Afbeelding
Kankercafé opent haar deuren Algemeen 22 sep, 17:01
Afbeelding
Voetbaltalentje Syd Glastra naar Valencia C.F. Algemeen 22 sep, 16:59
Afbeelding
Foto van vroeger Algemeen 22 sep, 16:55
Afbeelding
Goed idee voor buurt Uitgeest beloond Algemeen 22 sep, 16:53
Afbeelding
Zanglustigen Uitgeest welkom bij koor Algemeen 22 sep, 16:48
Afbeelding
Hobbyvereniging heeft plaats voor nieuwe leden Algemeen 22 sep, 16:45
Afbeelding
Week van de Ontmoeting in Uitgeest Algemeen 22 sep, 16:44
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Uitgeest

Op Rodi Uitgeest volg je het laatste nieuws uit Uitgeest. Rodi Uitgeest informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Uitgeest

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Uitgeest in je mailbox.