Wandeling met natuurweetjes in Castricum

Algemeen
Wandeling met natuurweetjes.
Wandeling met natuurweetjes. (Foto: aangeleverd)

De ochtend wordt afgesloten met een kopje koffie of thee en een stukje taart. En dat alles gratis. Het programma start om 10.00 uur bij bezoekerscentrum De Hoep en duurt tot ongeveer 12.30 uur.

CASTRICUM - Zondag 4 september kunnen belangstellenden een mooie korte wandeling maken in de duinen van Castricum, in rustig tempo en in goed gezelschap. Luister onderweg naar een paar natuurweetjes en doe mee aan een korte serie Qui Gong oefeningen. 

Gezond natuurwandelen

Wandelaars lopen deze zondag mee met de Gezond Natuurwandelgroep Castricum, die elke zondag een korte wandeling door de duinen maakt. Deze wandelingen van (ruim) een uur, worden geleid door begeleiders die steeds weer een andere route uitstippelen. Onderweg vertellen ze twee of drie keer interessante en leuke ‘weetjes’ over de natuur.

Qui Gong

Op 4 september wordt de wandeling onderbroken om onder leiding van Simone Stam, ook yogadocent en masseur, een aantal eenvoudige Qui Gong oefeningen te doen. Dit zijn energetische Chinese oefeningen, bekend van wat de Chinezen in de parken beoefenen. Het zijn staande, langzame bewegingen die vloeiend op het ritme van de ademhaling worden uitgevoerd. Het hartritme wordt rustiger en de ademhaling verdiept zich. Het gevolg: meer energie en geestelijk rust.

De Gezond Natuurwandelgroep Castricum start elke zondag om 10.30 uur bij De Hoep. Dat kan zonder vooraf aan te melden en is altijd gratis. De wandelingen eindigen altijd bij de Johanna’s Hof, waar veel deelnemers met elkaar dan een kopje koffie drinken.

Meer informatie: mavdleij@gmail.com, https://

fetedelanature.nl/activiteiten > Castricum