Vrijwilligersvacatures en workshops in Uitgeest

Algemeen
Maatjes gezocht in Uitgeest.
Maatjes gezocht in Uitgeest. (Foto: Interzorg)

UITGEEST - Leuk om andere Uitgeesters te helpen met kleine klusjes om zo hun energierekening te helpen verlagen? Ga dan aan de slag als ‘handig handje tegen energiearmoede’ bij DUEC.

Een belangrijk onderdeel van integratie is het bekend worden met de lokale omgeving. Inova Vluchtelingenhulp zoekt vrijwilligers om buitenactiviteiten met statushouders te ondernemen om te verbinden met de buurt en de lokale basisvoorzieningen.

Fietsend door Uitgeest. Heerlijk door het dorp rijden met een duofiets? Bewoners in Geesterheem zouden het geweldig zouden vinden om samen een rondje door het dorp te doen en eventueel ergens een pitstop te maken om een ijsje of iets anders te eten. 

Er zijn talloze redenen waarom sommige mensen, jong of oud, behoefte hebben aan een maatje. Ze zijn bijvoorbeeld zelf (tijdelijk) niet in staat om sociale contacten te maken, voelen zich eenzaam of hebben een psychische kwetsbaarheid of lichamelijke beperking. Daarom: maatjes gezocht.

Workshop ‘Niet alleen eenzaam’, donderdag 29 september, 19.30 - 21.30 uur in Uitgeest: Workshop ‘Reanimatie en AED’, zaterdag 1 oktober, 10.00 - 13.00 uur in Uitgeest.

Meer informatie: Vrijwilligers Informatie Punt, Middelweg 28, tel. 06-24178778, info@vipuitgeest.nl