Werkorganisatie BUCH schrijft colleges en gemeenteraden aan

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

BUCH - Eerder heeft Werkorganisatie BUCH colleges en gemeenteraden in Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo op verschillende momenten geïnformeerd over de stand van zaken omtrent de juridische procedures tegen een ex-medewerker en twee externe partijen inzake een ICT-zaak, waarover wij eerder al berichtten. 5 juni 2020 is namens Werkorganisatie BUCH bij de politie aangifte gedaan inzake valsheid in geschrifte, oplichting en ambtelijke corruptie. De politie heeft hier vervolgens onderzoek naar gedaan. Onlangs heeft de Officier van Justitie de werkorganisatie laten weten dat er onvolkomenheden zijn geconstateerd, maar dat de officier op grond van het politieonderzoek geen aanleiding ziet om tot vervolging over te gaan. 

Valsheid in geschrifte, oplichting en ambtelijke corruptie

Vandaar onderstaande brief van de Werkorganisatie BUCH aan lokale colleges en gemeenteraden. Ingezonden namens het bestuur.

Publicatie met behoud van kernpunten door de redactie. Deze behoudt zich het recht voor teksten te redigeren of publicatie te weigeren.

“Er is geen sprake van voldoende wettig en overtuigend bewijs dat de betrokkenen de strafbare feiten hebben gepleegd waarvan aangifte is gedaan. De Officier van Justitie heeft daarom besloten tot sepot, dat wil zeggen dat er geen strafrechtelijke vervolging plaatsvindt. Werkorganisatie BUCH heeft besloten geen vervolgstappen te ondernemen tegen deze beslissing. Werkorganisatie BUCH vordert geld terug van twee externe partijen op grond van het niet nakomen van gemaakte afspraken; zij hebben volgens de werkorganisatie meer uren gefactureerd dan er daadwerkelijk gewerkt zijn. We hebben u eerder geïnformeerd over de uitspraak van de rechtbank, die in eerste instantie onze vorderingen afwees. Tegen deze uitspraak zijn we in hoger beroep gegaan. De planning is, dat het hoger beroep begin 2023 inhoudelijk wordt behandeld.

De beslissing van de Officier van Justitie staat dat niet in de weg. Een van de externe partijen heeft Werkorganisatie BUCH gedagvaard, omdat de betaling van facturen is opgeschort. De rechtbank heeft deze procedure mede op verzoek van de externe partijen aangehouden. Dit vanwege de samenhang met de eerdergenoemde procedure in hoger beroep. 

Eerder dit jaar heeft het Noordhollands Dagblad een verzoek gedaan op grond van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) en documenten opgevraagd. U heeft in juni een e-mail gekregen over de informatie die toen is verstrekt aan de krant (het eerste deel). We zullen u laten weten als het tweede deel wordt vrijgegeven. De Wob is inmiddels vervangen door de Wet open overheid (Woo), dus gaat het nu in feite om een Woo-verzoek.

Wij hechten er waarde aan om te melden dat vanzelfsprekend zorgvuldig wordt bekeken of er lessen voor de toekomst te leren zijn en zo ja, waar onze processen zouden moeten worden bijgesteld om herhaling te voorkomen. We vertrouwen erop, dat we u met deze brief voldoende hebben geïnformeerd. We houden u ook in de toekomst op de hoogte van de stand van zaken en voortgang van de procedure.”

Bestuur 

Werkorganisatie BUCH