Rolstoel-wandelgroep viert eerste lustrum

Algemeen
Huisarts Dirk Jan van Wijk In gesprek met  Ursula Hendriks.
Huisarts Dirk Jan van Wijk In gesprek met Ursula Hendriks. (Foto: aangeleverd)

UITGEEST - Je zal maar veroordeeld zijn tot een leven tussen stoel en bed, waarbij je afhankelijk bent van hulp van anderen. Dat is het lot van veel rolstoelafhankelijke mensen, zoals bewoners van het verzorgingstehuis.

Wetende hoe belangrijk het is om veel buiten te zijn en sociaal contact te hebben, startte huisarts Dirk Jan van Wijk vijf jaar geleden daarom rolstoelwandelen vanuit Geesterheem.

Al snel vormde zich een grote groep vrijwillige rolstoel-duwers, die onder de bezielende leiding van Ursula Hendriks elke donderdag anderhalf uur wandelt met zo’n 20 tot 30 mensen in de rolstoel. Bijna elke week bedenkt Ursula met haar groep een bijzondere activiteit en wordt er na afloop gezamenlijk koffie gedronken. Voor veel deelnemers is dit het hoogtepunt van de week en de vrijwilligers worden elke week weer gelukkig van de blije gezichten van de ouderen.

Het eerste lustrum werd vorige week na de wekelijkse wandeling gevierd in wooncentrum De Brug, een woonvorm voor jongeren met een beperking. Initiatiefnemer van destijds, Peter de Reus, vertelde hoe dit huis zo’n tien jaar geleden tot stand is gekomen en hoe daardoor ook deze bewoners een meer sociaal leven hebben gekregen. Zo was het een mooie ontmoeting tussen twee inclusiviteitsinitiatieven, waardoor zowel ouderen als jongeren, voor wie dat lastig is, meer bij de Uitgeester samenleving konden worden betrokken.

Afbeelding