Zanglustigen Uitgeest welkom bij koor

Algemeen
Zangers uit Uitgeest welkom.
Zangers uit Uitgeest welkom. (Foto: aangeleverd)

UITGEEST - Nadat het Regionaal Projectkoor Castricum door de corona de afgelopen twee jaar geen projecten kon organiseren, is het verheugend dat weer een sprankelend kerstconcert in de planning is. Daarvoor zijn nog zanglustigen welkom. 

Het koor heeft sinds 2010 diverse succesvolle projecten georganiseerd zoals verschillende uitverkochte kerstconcerten en een aantal bijzondere projecten in het voorjaar. Traditioneel wordt het koor gevormd door bevlogen zanglustigen uit Heemskerk, Castricum, Beverwijk, Alkmaar, Bergen, Heiloo, Limmen, Akersloot en Uitgeest. Voor het aanstaande kerstconcert is weer een gevarieerd repertoire samengesteld met composities van onder meer Mozart, Saint Saens, John Rutter. Tijdens de afgelopen jaren zijn meerdere professionele dvd’s en cd’s van deze concerten verschenen waarvoor de bekende Ed Taylor (Beverwijk) en zijn filmcrew verantwoordelijk is. 

Pianist is Gijs Braakman, de vaste begeleider. Dirigent is Cees Brugman. Gedurende vele jaren was hij dirigent van bekende orkesten en koren, waarmee hij concerten heeft gegeven in binnen- en buitenland en voor radio en op televisie. Momenteel is hij actief als dirigent en arrangeur. 

Repetities vinden plaats vanaf zaterdag 5 november in de Protestantse Kerk Limmen (naast de Hortus) van 10.00 tot 2.30 uur. Het kerstconcert is zondag 11 december om 14.30 uur in de Ter Coulsterkerk Heiloo. Medewerking wordt verleend door een fraai solistencollectief: Mirjam Betjes (sopraan), Walther Deubel (tenor), Johan Breetveld (cornet) en Andrine Stal (fluit).

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de website www.projectkoor-castricum.nl, tot 15 oktober. Verdere informatie: mail pkckoor@gmail.com of tel. 0251-670336.