Agrarische kinderopvang in Uitgeest?

Algemeen
Wat weet jij?
Wat weet jij? (Foto: archief)

UITGEEST - Een agrarische kinderopvang, een boerderij die kinderen van anderen opvangt. Een plek waar kids kunnen ontdekken, spelen en ontspannen. 

Dit kan in grootte variëren van gastouderschap tot opvang in groepen. Agrarische kinderdagverblijven en bso’s zijn specialisten in buitenspelen en natuur voor kinderen.  Ook in Uitgeest?

Kinderen vinden het leuk om dieren te aaien en te verzorgen, ze voelen zich door dieren goed begrepen en ze krijgen daardoor een verantwoordelijkheidsgevoel. Steeds meer bedrijven zijn aangesloten bij branche organisatie VAK en werken met kwaliteitssystemen. Agrarische kinderopvangen onderscheiden zich. Groen wordt hier gezien als hip, daarnaast beperken zij zich niet alleen tot de allerkleinsten, maar zijn ook beschikbaar voor buitenschoolse opvang (BSO). Zo kunnen alle kinderen genieten van de boerderij.

Natuur en dier dichtbij

Een agrarisch bedrijf biedt veel voor de kinderopvang. De ruimte en directe beleving van natuur en dier leveren een bijdrage aan een gezonde ontwikkeling van het kind. Om kinderopvang aan te bieden, moet een agrarisch ondernemer aan bepaalde wetten en regels voldoen die vallen onder de Wet Kinderopvang. Zoals veiligheidseisen, de Wetgeving Ruimtelijke Ordening en Milieu en zijn er regels betreffende CAO’s, personeel- en pedagogisch beleid.