Laat minima in Uitgeest de komende winter niet in de kou staan.
Laat minima in Uitgeest de komende winter niet in de kou staan. (Foto: aangeleverd)

Minima Uitgeest krijgen compensatie voor hoog oplopende energieprijzen

Algemeen

UITGEEST - De energieprijzen zijn fors gestegen. Dat betekent, dat ook de inwoners van Uitgeest veel meer moeten betalen voor gas en elektra. De gemeente heeft daarom eerder een energietoeslag aan mensen met een laag inkomen uitgekeerd. De hoogte van dat bedrag was € 800,- netto per huishouden. 

Laat minima in Uitgeest de komende winter niet in de kou staan

De Rijksoverheid heeft besloten dit bedrag met € 500,- te verhogen. Mensen met een laag inkomen, die bij de gemeente bekend zijn, hebben de eerste bijdrage ontvangen. 

Achter de schermen wordt hard gewerkt om ook het tweede deel zo snel als mogelijk uit te betalen. Laat minima in Uitgeest de komende winter niet in de kou staan.

Inwoners die denken ook in aanmerking te komen voor deze toeslag kunnen nog tot en met 30 november een aanvraag indienen. De toeslag is bedoeld voor mensen met een laag inkomen. De inkomensgrens is 120% van het sociaal minimum. Hoeveel dat is, is afhankelijk van de situatie. “Kijk op de pagina energietoeslag voor de precieze voorwaarden”, geeft gemeente Uitgeest aan.

Nabetaling

Een woordvoerder van de afdeling communicatie; “Inwoners van Uitgeest die al een toeslag van € 800,- hebben ontvangen, ontvangen automatisch ook de nabetaling van € 500,-. 

Zij hoeven géén nieuwe aanvraag te doen en ontvangen binnenkort een brief over de uitbetaling van het tweede deel. Wie nog geen toeslag heeft aangevraagd en er wel recht op denkt te hebben, kan de toeslag aanvragen via de pagina energietoeslag. Voor hulp bel 14 0251.” 

Automatisch

Tot nu toe hebben 294 huishoudens een eerste uitbetaling van de energietoeslag ontvangen. “Daarvan zijn er 200 automatisch uitgekeerd. 94 inwoners hebben daarnaast met succes een aanvraag ingediend. 32 aanvragen zijn afgewezen, omdat deze niet aan de voorwaarden voldeden. 

Aanvragen

Daar zitten ook aanvragen tussen die bijvoorbeeld tussentijds zijn afgebroken, omdat er bijvoorbeeld een dubbele aanvraag is gedaan of omdat er onjuiste gegevens zijn gebruikt. Er zijn daarnaast nog nieuwe aanvragen in behandeling”, laat de afdeling communicatie van de gemeente weten.

 De energieprijzen zijn fors gestegen. Dat betekent, dat ook de inwoners van Uitgeest veel meer moeten betalen voor gas en elektra.
Afbeelding
Kerstsuperzaterdag bij Kindervreugd Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Oliebol van het Jaar 2022 Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Haarlems bedrijf TommyTomato floreert na winst OVNH Algemeen 8 dec, 13:30
Afbeelding
Op weg naar een rookvrije generatie, dus ook zonder ‘vapen’ Algemeen 6 dec, 14:15
Afbeelding
A-team Oranje krijgt steeds meer kleur tijdens WK Qatar Oranje 6 dec, 13:08
Afbeelding
Drystack profiteert nog steeds van winst OVNH: ‘Zelfs vanuit Australië was er interesse’ Algemeen 2 dec, 16:10
Afbeelding
Kindcentrum Cornelis bijna gereed Algemeen 2 dec, 16:01
Afbeelding
Muziekdocenten in concert Algemeen 2 dec, 15:58
Afbeelding
BUCH-gemeenten dé pioniers in circulair maakonderwijs Algemeen 2 dec, 15:57
Afbeelding
Foto van vroeger Algemeen 2 dec, 15:55
Afbeelding
Kerstdorp op het Regthuysplein Algemeen 2 dec, 15:53
Afbeelding
Column ‘Hermans vindt er wat van Algemeen 2 dec, 15:51
Afbeelding
Tien jaar kerstbomenverkoop Uitgeest; jubileum gevierd met Dikke Naaldbier Algemeen 2 dec, 15:41
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Uitgeest

Op Rodi Uitgeest volg je het laatste nieuws uit Uitgeest. Rodi Uitgeest informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Uitgeest

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Uitgeest in je mailbox.