Protest inkorten ijsbaan nog niet voorbij

Algemeen
Binnen afzienbare tijd ziet het huidige ijsbaanterrein er heel anders uit.
Binnen afzienbare tijd ziet het huidige ijsbaanterrein er heel anders uit. (Foto: Bert Westendorp)

UITGEEST - De vrolijke foto die gemeente Uitgeest vorige week samen met een persbericht stuurde, leek te onderstrepen dat de samenwerking tussen IJsclub Uitgeest en gemeente Uitgeest weer uitstekend is na jaren gekissebis over de plannen met het ijsbaanterrein aan de Castricummerweg.

‘We blijven strijden voor onze plannen’

Op de foto ondertekenden wethouder René Oud en bestuurslid Coen van Egmond namens IJsclub Uitgeest een bruikleenovereenkomst. De overeenkomst is van tijdelijke aard, voor de periode van 1 december 2022 tot en met 1 april 2023 (met de optie tot jaarlijkse verlenging), totdat de herinrichting van het huidige ijsbaanterrein een feit is.

Dorpspark

Wethouder René Oud over de ondertekening: “Het college werkt stap voor stap toe naar een multifunctioneel dorpspark. De samenwerking met IJsclub Uitgeest verloopt prima. Als het dit jaar goed vriest, kan er weer worden geschaatst.” Coen van Egmond, secretaris van de ijsclub: “Laat het maar snel gaan vriezen.”

Voorzitter Herman van Sambeek van IJsclub Uitgeest ziet het anders: “Die overeenkomst ging enkel over het gratis gebruiken van de ijsbaan in die periode. Maar wij houden vast aan het plan voor een ijsbaan van minimaal 333 meter. Dan voldoe je aan de KNSB regels voor officiële wedstrijden. Onze leden zijn fel tegen een baantje van slechts 250 meter. Met het plan van de gemeente voor een dorpspark en de nieuwe sporthal op het terrein sneuvelt ook ons clubhuis.”

Verdere acties

“Wij blijven strijden voor onze plannen. En willen, als onze baan slechts 250 meter wordt, een alternatief aangeboden krijgen van de gemeente. Samen met het bestuur gaan we ons nu buigen over verdere acties.”