Goede berichten voor OV-reizigers in Uitgeest.
Goede berichten voor OV-reizigers in Uitgeest. (Foto: archief)

Goed voor Uitgeesters: in 2023 net zo veel bussen als in 2022

Algemeen

UITGEEST - Door een financiële injectie van 1,2 miljoen euro, gecombineerd met een aantal slimme besparingen, lukt het de provincie Noord-Holland en Connexxion om volgend jaar net zo veel bussen te laten rijden als dit jaar. Dat zijn goede berichten voor OV-reizigers in Uitgeest, die daar in de provincie ook gebruik van maken.

Inkomsten lager

Dat komt neer op ongeveer 94% van de dienstregeling, die voor de coronacrisis met Connexxion is afgesproken. Er zitten nog altijd veel minder reizigers in de bus dan voor de coronacrisis. Hierdoor zijn de inkomsten lager dan gepland.

‘Meer OV’

Gedeputeerde Jeroen Olthof: “We zien door het hele land dat er afgeschaald moet worden in het openbaar vervoer door de gevolgen van corona en het tekort aan personeel. Dat betreur ik zeer, want we willen juist meer OV. Goed openbaar vervoer is essentieel om Nederland, en dus ook de provincie Noord-Holland, in de toekomst bereikbaar te houden. Noord-Holland doet er daarom alles aan om het busvervoer in 2023 op hetzelfde niveau als dit jaar te houden. Van daaruit bekijken we vervolgens hoe we het OV verder kunnen laten groeien.” 

Om het financiële tekort op te vangen, neemt de provincie de elektrische bussen van Connexxion over en brengt deze onder in een zogenaamde ‘Materieel BV’. Hierdoor ontstaat een rentevoordeel dat gebruikt wordt om het tekort te dichten. Verder hebben de provincie en Connexxion afgesproken om de bijdrage van de provincie in 2023 te baseren op de dienstregeling van 94%. Het bedrag dat daardoor overblijft, wordt ook gebruikt om het financiële tekort te dichten.

De provincie vindt het belangrijk reizigers een betrouwbare dienstregeling aan te bieden. Zo rijden in het gebied Haarlem/IJmond tijdelijk minder bussen vanwege een tekort aan buschauffeurs. De provincie Noord-Holland is opdrachtgever voor het openbaar vervoer in drie gebieden in Noord-Holland.

Afbeelding
Foto van vroeger Algemeen 2 dec, 15:55
Afbeelding
Kerstdorp op het Regthuysplein Algemeen 2 dec, 15:53
Afbeelding
Column ‘Hermans vindt er wat van Algemeen 2 dec, 15:51
Afbeelding
Tien jaar kerstbomenverkoop Uitgeest; jubileum gevierd met Dikke Naaldbier Algemeen 2 dec, 15:41
Afbeelding
Open Dag bij het Horizon College Algemeen 1 dec, 16:16
Afbeelding
Virgil van Dijk, de rots in de branding van Oranje Oranje 29 nov, 11:00
Afbeelding
Oranje in Qatar: matige start kan leiden tot groot succes Oranje 28 nov, 15:00
Afbeelding
Green Soap Company: ‘Doe mee aan de OVNH, alleen al voor publiciteit en een groter netwerk’ Algemeen 28 nov, 10:59
Afbeelding
BUCH-gemeenten pioniers in circulair maakonderwijs op basisscholen Duurzaam 25 nov, 10:42
Afbeelding
Inzameling voor minderbedeelden Algemeen 24 nov, 15:19
Afbeelding
Column ‘Herman vindt er wat van’ Algemeen 24 nov, 15:12
Afbeelding
Collecte Leger des Heils in Uitgeest Algemeen 24 nov, 15:08
Afbeelding
Het strand op, de duinen in Algemeen 24 nov, 15:06
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Uitgeest

Op Rodi Uitgeest volg je het laatste nieuws uit Uitgeest. Rodi Uitgeest informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Uitgeest

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Uitgeest in je mailbox.