Het strand op, de duinen in

Algemeen
AV Castricum organiseert zondag 4 december de tweede strand- en duinloop van dit seizoen.
AV Castricum organiseert zondag 4 december de tweede strand- en duinloop van dit seizoen. (Foto: Bert Oudendijk)

CASTRICUM/UITGEEST - AV Castricum organiseert zondag 4 december de tweede strand- en duinloop van dit seizoen. Om 10.30 uur zal het startschot klinken. Doorgaans wordt er ingeschreven door sportievelingen uit de directe omgeving: Uitgeest, Limmen, Akersloot, Heemskerk en Beverwijk.

AV Castricum organiseert deze lopen al meer dan 50 jaar. Start en finish zijn op de atletiekbaan van AV Castricum aan de Zeeweg 4. Daarna volgt een prachtige route door de duinen en over het strand. AV Castricum verwacht opnieuw een groot aantal deelnemers aan de start, omdat deze lopen een uitstekende voorbereiding zijn voor de NN Egmond Halve Marathon of de Groet uit Schoorl Run van Le Champion. 

Ook de deelnemers aan de Egmond stage, die onder leiding van trainer Ari Smit worden klaargestoomd voor de NN Egmond Halve Marathon komende 8 januari, kijken uit naar deze tweede strand- en duinloop, waarbij ze opnieuw hun vorm kunnen testen. De afstanden die 4 december gelopen kunnen worden zijn 2,3 en 4 km. De langere afstanden zijn de 10,1 en 15 km (voor wedstrijdlopers). 

Vier wedstrijden gepland 

Voor dit seizoen heeft AV Castricum weer vier wedstrijden op het programma staan. De eerste loop vond zondag 30 oktober plaats. De derde strand- en duinloop staat voor zatedag 31 december gepland. Zondag 19 februari is de vierde en laatste loop gepland, de Parnassia loop. De start van de korte afstanden (2 en 4 km) is om 10.30 uur, de start voor de andere afstanden is om 11.05 uur. Voor kinderen zijn de strand- en duinlopen leuk om aan mee te doen. Ouders/verzorgers mogen tijdens de 2 kilometer met hen meelopen als zij zich ook inschrijven. 

Van tevoren inschrijven voor de wedstrijden is aan te raden. Dat kan tot en met de vrijdag tot 24.00 uur via www.inschrijven.nl Inschrijven op de dag zelf kan ook, tot een half uur voor de start.

Meer informatie: avcastricum.nl/strand-en-duinlopen/