Collecte Leger des Heils in Uitgeest

Algemeen
Hulpverlening aan degenen in de samenleving die geen helper hebben, zoals daklozen, prostituees en verslaafden
Hulpverlening aan degenen in de samenleving die geen helper hebben, zoals daklozen, prostituees en verslaafden (Foto: archief LdH)

UITGEEST - Van 27 november tot en met 3 december heeft de jaarlijkse collecte plaats van het Leger des Heils.

Alleen met de hulp van vrijwilligers is het voor de organisatie mogelijk op buurtniveau activiteiten te blijven organiseren om sociale uitsluiting en eenzaamheid te bestrijden.

Het Leger des Heils heeft door heel Nederland meer dan honderd buurthuiskamers, bedoeld voor de directe omgeving en toegankelijk voor iedereen. Mensen kunnen er terecht voor een kopje koffie, een spelletje, een maaltijd, een (pastoraal) gesprek, zingevingsvragen of bijvoorbeeld tweedehands kleding. Op steeds meer locaties wordt ook schuldhulp en huiswerkbegeleiding geboden, aangevuld met lokale activiteiten.

Het overgrote deel van deze buurthuiskamers is niet gesubsidieerd, waardoor het bestaan volledig afhankelijk is van giften en donaties. Het Leger des Heils organiseert daarom een landelijke collecteweek, dit jaar van 27 november tot en met 3 december 2022. Het Leger des Heils combineert de verkondiging met het praktiseren van de geloofsovertuiging in de vorm van directe maatschappelijke hulpverlening aan diegenen in de samenleving die geen helper hebben, zoals daklozen, prostituees en verslaafden.

Help mee en geef gul aan de collectant aan de deur, dit kan met contant geld én met de QR code of een digitale collectebus. Overmaken kan ook via IBAN NL72 RABO 0707 0701 71, of sms COLLECTE naar 4333 (€ 2,50 per sms).

Geef aan de collectant in Uitgeest.