Inzameling voor minderbedeelden

Algemeen
Joan van de Ven (l) en Carla de Waal van PCI verzamelen de donaties.
Joan van de Ven (l) en Carla de Waal van PCI verzamelen de donaties. (Foto: Bert Westendorp)

UITGEEST – In de rooms katholieke kerk aan de Langebuurt staan de hartverwarmende giften in schrille tegenstelling tot de kou in het gebouw zelf. Kratten vol met gebruiksartikelen, houdbare etenswaren, veel verzorgingsproducten en snoepgoed tonen de geven gezindheid van de Uitgeesters. Joan van de Ven en Carla de Waal van PCI (Parochiële Caritas Instelling) verzamelen de donaties.

Minder gedoneerd, hulpvraag groot

Joan: “Er is deze ronde minder opgehaald dan vorig jaar. Het heeft toch te maken met hogere energiekosten en gestegen kosten van het levensonderhoud. Kregen we voorheen meerdere blikjes met bijvoorbeeld worstjes, dan is het nu maar één blikje. Ja, ik kan best begrijpen dat mensen iets minder doneren. Het punt is, dat wel steeds meer mensen gebruik maken van de Voedselbank. De hulpvraag is groot. Maar we zijn blij met elke gift!”

Financiële zorgen

PCI verleent steun aan mensen die te kampen hebben met financiële zorgen, die niet door het sociale zekerheidsstelsel kunnen worden opgelost en houdt ook met regelmaat inzamelingsacties. “Alle artikelen worden door PCI afgeleverd bij het Voedselbank distributiepunt in Uitgeest.”

Medewerkers van de Voedselbank zorgen voor de verdeling van de goederen in gemeente. “En er blijft niets aan de strijkstok hangen.” Joan en Carla laten weten dat ook in januari er weer een inzamelingsactie volgt van PCI.

Voor meer informatie en donaties: www.rkparochie-uitgeest.nl/pci/