Kindcentrum Cornelis bijna gereed

Algemeen
.Rondom de school veel groen en een fraai speeltoestel.
.Rondom de school veel groen en een fraai speeltoestel. (Foto: Bert Westendorp)

UITGEEST – Op een paar zaken na is Kindcentrum Cornelis, met ingang aan de Wiekenlaan, bijna gereed en kunnen kinderen en personeel begin komend jaar gebruik maken van het gebouw. Cornelis verwijst naar Uitgeester Cornelis Corneliszoon, uitvinder van de houtzaagmolen.

Ruimte voor 275 leerlingen

Stichting Tabijn, met 22 scholen in de regio, is uiterst tevreden net het ontwerp van het nieuwe Kindcentrum Cornelis op de plek van de voormalige Paltrokschool aan de Wiekenlaan. Ook ouders zijn over het algemeen positief. Zorgen zijn er over de drukke Geesterweg voor kinderen die aan de oostzijde van de weg wonen. Daarnaast vrezen buurtbewoners drukte met parkeren en onveilige situaties. Protesten van die bewoners bij de gemeente konden niet verhinderen dat Kindcentrum Cornelis er nu staat.

Buitenschoolse opvang

In Kindcentrum Cornelis komt een peuteropvang voor peuters van 2 tot 4 jaar, basisschool groep 1 t/m 8 en buitenschoolse opvang. Twee scholen - de Vrijburg en Molenhoek - gaan fuseren en worden de gebruikers van het onderwijsgebouw aan de Wiekenlaan. Deze plek staat ook wel bekend als de Paltroklocatie, naar de voormalige Paltrokschool in de wijk De Koog. Door terugloop van het aantal leerlingen stond het gebouw al jaren leeg. Bovendien was het sterk verouderd en voldeed het niet langer aan de eisen van deze tijd.

Het kindcentrum biedt straks plek aan circa 275 leerlingen, aangevuld met peuteropvang en voor- en naschoolse opvang. Ook krijgt het gebouw een kookcafé en atelierruimte. Bovendien wordt straks kind gerelateerde dienstverlening aangeboden zoals een GGD-spreekuur en/of kinderfysiotherapie/MRT. De onder- ,midden- en bovenbouw krijgen elk hun eigen ruimte.

De gebouwen bieden plek aan circa 275 leerlingen, peuteropvang en voor- en naschoolse opvang