Kerstmarkt Uitgeest

Algemeen
Nu nog niet 'aangekleed', maar vanaf dit weekend helemaal in kerstsfeer.
Nu nog niet 'aangekleed', maar vanaf dit weekend helemaal in kerstsfeer. (Foto: Bert Westendorp)

Eerste keer zo’n kerstmarkt in Uitgeest met zeker geen standaard aanbod

UITGEEST – “Het wordt een markt met bijzondere bedrijven, particulieren en inspirerende producten. Dus geen braderie waar veel van hetzelfde te zien is. Ik wil van de deelnemers ook precies weten wat de standhouders aan onze markt te bieden hebben.” 

Voor eerste keer deze kerstmarkt in Uitgeest

Aan het woord is Bea van Roots Market uit Egmond-Binnen. Het bedrijf organiseert in heel de provincie diverse evenementen, waaronder dus voor de eerste keer de kerstmarkt in Uitgeest.

Zaterdag 10 december van 14.00 tot 21.00 uur en zondag 11 december van 12.00 tot 19.00 uur zijn bezoekers welkom. Dat allemaal in samenwerking met Daniëlle Kaandorp, Yvonne Besse-Van Hoolwerff en Roxy Dekker van ondernemersvereniging Uitgeest.

Houten huisjes

“We wilden eerst het kerstevenement houden op de Middelweg, maar dat vond de gemeente niet zo’n goed idee. In samenspraak met gemeente Uitgeest hebben we gekozen voor de ruimte voor het Regthuys en de kerk aan de Castricummerweg.

Zowel in de kerk als op het plein voor het Regthuys staan diverse kramen. In de kerk presenteren 25 standhouder zich en op het plein plaatsen we onder meer tien houten huisjes en kramen“, laat Bea weten.

Gevarieerd aanbod

Het aanbod is gevarieerd. Massaproducten zijn niet te vinden op de markt. Wel handgemaakt tuingereedschap, bakkerijproducten en heel veel andere handgemaakte artikelen. In totaal zijn er 65 standhouders, waarmee het evenement is uitverkocht. Muziek, de Kerstman en kinderattracties moeten de ware kerstsfeer naar voren brengen. Voor de schaatsliefhebbers is er inmiddels een ijsbaan opgesteld bij het Regthuys om de Kerst compleet te maken.

Kerstsfeer voor het Regthuys en de kerk aan de Castricummerweg.