Oliebol van het Jaar 2022

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

NOMINEER ZE

UITGEEST/CASTRICUM - Vanaf vandaag tot en met vrijdag 23 december staat deze krant - ook online - in het teken van de verkiezing ‘OLIEBOL VAN HET JAAR 2022.’ Kies met ons dé Noord-Hollandse domoor.

Wie maakt volgens de lezers het onnozelste foutje, blunderde zich het schaamrood op de kaken, deed iets uiligs, was onbesuisd of zou zich na het begaan van een stupiditeit zo dom als een ezel, gans, os of rund moeten voelen.

Wie bakte ze - heel toepasselijk in deze periode en met Oud & Nieuw voor de deur - het bruinst? Was het een blunder van een lokale sporter, een verkeerde beslissing van een wethouder, de man van handhaving die een parkeerbon gaf aan een foutgeparkeerde lijkwagen. Of mogelijk de vinder van 150.000 euro, die deze keurig afleverde bij de politie en van de in eerste instantie desperate man een bosje bloemen ontvingen.

Wij zijn op zoek naar lokale bloopers, foute beslissingen of schattige dommigheidjes. Doe mee en stuur uw genomineerde in de gemeente Uitgeest naar redactie.nbu@rodi.nl Voor de gemeente Castricum kan de nominatie naar redactie.cnb@rodi.nl

Op de websites van Nieuwsblad Uitgeest en Castricums Nieuwsblad zullen wij ze publiceren en voor de laatste krant van het jaar van het overhandigen wij het predicaat ‘Oliebol van het Jaar’ persoonlijk aan de winnaar. Vermeld bij uw inzending wel naam en adres. Anonieme reacties komen niet door deelname in aanmerking. Een jury, bestaande uit medewerkers van voornoemde titels, bepaalt de uiteindelijke winnaar. Of is het dé verliezer?  

Oliebol van het Jaar. Mogelijk een verguisde prijs. Maar het kan ook een wake-up call zijn om het in 2023 beter te doen.