Uitgeestermaatjes zoekt vrijwilligers

Algemeen
Maak jij het verschil voor een inwoner van Uitgeest?
Maak jij het verschil voor een inwoner van Uitgeest? (Foto: aangeleverd)

UITGEEST - Er zijn talloze redenen waarom sommige mensen, jong en oud, behoefte hebben aan een maatje. Ze zijn bijvoorbeeld zelf (tijdelijk) niet in staat om sociale contacten te maken, voelen zich eenzaam of hebben een psychische kwetsbaarheid of lichamelijke beperking. Speciaal voor deze mensen is Uitgeestermaatjes om hen een steuntje in de rug te geven.

Als vrijwilliger ga je op bezoek bij iemand die behoefte heeft aan een maatje. Gezellig iets drinken en wat kletsen, een potje dammen of kaarten, iets creatiefs doen of erop uit om iets leuks te ondernemen. Sigrid Wijsman: “We hebben al een aantal mooie koppelingen gemaakt. Op dit moment zijn we weer op zoek naar extra vrijwilligers. Voor een nieuwe inwoonster zoeken wij iemand die er graag op uit gaat. Mevrouw heeft MS en kan niet meer autorijden en een tripje naar het strand of bos zou zij geweldig vinden. Voor een meneer zoeken wij een kletsmaatje. Een bakkie koffie bij hem thuis en lekker kletsen over van alles en nog wat en met mooier weer een rondje om.”

‘We zoeken maatjes voor jonge en oudere inwoners’

Ook voor jonge inwoners kunnen vrijwilligers iets betekenen. Zo wordt er een vervoersmaatje gezocht voor een jongeman van negen met een verstandelijke beperking en een speel(tuin)maatje voor een jongen van zeven. “We gaan op zoek naar een zo goed mogelijke match waarbij we rekening houden met de wensen en interesses van de hulpvrager en het maatje.”

Voor meer informatie neem contact op met Sigrid Wijsman, s.wijsman@vipuitgeest.nl, 06 48500912.