Vraag in Uitgeest een openbare laadpaal aan

Algemeen
Vraag een openbare laadpaal aan.
Vraag een openbare laadpaal aan. (Foto: archief Rodi Media)

UITGEEST - Vaak komt het in Uitgeest voor, dat openbare laadpalen in de eigen woonbuurt ‘s avonds en ‘s nachts bezet zijn. Niet iedere bezitter van een elektrische auto weet dat het plaatsen van een openbare laadpaal in de buurt van de woning alleen op verzoek gaat. Met als gevolg, dat steeds meer laadpalen bezet zijn in de zogenoemde ‘populaire uren’. Alhoewel er weinig op gehandhaafd wordt, is aangesloten blijven staan nadat de accu vol is goed voor een boete van € 95,-.

Aanmelden als een elektrisch rijder

Inwoner Theo Van Greuningen: “Uitgeesters kunnen zich aanmelden als een elektrisch rijder. De gemeente bouwt een openbaar netwerk van oplaadpalen in Uitgeest. Maar dat gaat echter op verzoek. Het is dus niet zo, dat de gemeente op vaste punten een oplaadpaal plaatst. Mensen moeten daarvoor zelf het initiatief nemen. Is er geen mogelijkheid om op eigen terrein te laden én is de dichtstbijzijnde openbare laadpaal meer dan 200 meter van de woning vandaan? Vraag dan via Internet bij de gemeente een openbare laadpaal aan bij: https://laadpaal.mrae.nl

MRA-Elektrisch is een project van de samenwerkende overheden in de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht. Doel is elektrisch vervoer te stimuleren.