Molenwerf en Westerwerf komen in aanmerking voor subsidie

Algemeen
Bedrijventerreinen Molenwerf en Westerwerf komen in aanmerking voor de subsidies.
Bedrijventerreinen Molenwerf en Westerwerf komen in aanmerking voor de subsidies. (Foto: Bert Westendorp)

UITGEEST - Provincie Noord Holland stelt ruim twee miljoen euro beschikbaar voor duurzame energiemaatregelen op bedrijventerreinen. Ondernemers kunnen de subsidie besteden aan onder andere zonnecollectoren en dakisolatie. Ook bedrijventerreinen Molenwerf en Westerwerf komen in aanmerking voor de subsidies 

De provincie wil er met deze regeling voor zorgen, dat de CO2-uitstoot op bedrijventerreinen substantieel afneemt. Gedeputeerde Ilse Zaal: “Ondernemers zijn zich steeds meer bewust van het belang van duurzaamheidsmaatregelen en de economische voordelen ervan. De regeling is met name gebruikt voor het installeren van zonnepanelen, laadpalen en LED-verlichting. De regeling werd ook gebruikt voor meer complexere activiteiten, zoals het aanleggen van isolatie, warmtepompen en duurzame ventilatiesystemen.”  

Aanvragen

Ondernemers kunnen een subsidieaanvraag indienen, zowel individueel als in een collectief tot maximaal vijf partijen. Meer informatie over de Uitvoeringsregeling subsidie HIRB+ duurzaamheid Noord-Holland 2023 staat sinds deze week in het subsidieloket. Aanvragen van een subsidie kan tot medio december 2023. Het budget voor deze regeling komt voor de helft uit het Economisch herstel-en duurzaamheidsfonds. De provincie Noord-Holland heeft met dit fonds € 100 miljoen beschikbaar gesteld om de economische en maatschappelijke effecten van de uitbraak van corona te verzachten. Het economisch herstel- en duurzaamheidsfonds wordt onder andere ingezet voor het verminderen van de CO2-uitstoot in de gebouwde omgeving. De andere helft komt uit het budget dat de provincie beschikbaar heeft gesteld voor herstructurering van bedrijventerreinen.